Δέκα εταιρείες που «γεννούν» καινοτόμες ιδέες

Δέκα εταιρείες που «γεννούν» καινοτόμες ιδέες

Πρωτοπορούν σε εφευρέσεις, έχουν παγκόσμια παρουσία και σχεδιάζουν, κυριολεκτικά, το μέλλον.

Του Κώστα Φαρμάκη

Κάθε χρόνο η Thompson-Reuters συντάσσει τη λίστα με τις 100 πιο καινοτόμες εταιρείες του κόσμου. Για να το πετύχει αυτό, αναλύει τα στοιχεία κατοχύρωσης ευρεσιτεχνιών και άλλες σχετικές μετρήσεις, με μία αποκλειστική μεθοδολογία, ώστε να αναγνωρίσει με επιστημονικό τρόπο τους οργανισμούς με τη μεγαλύτερη επιρροή σε διάφορους τομείς (τηλεπικοινωνίες, καταναλωτικά ηλεκτρονικά, ορυκτά, φαρμακευτικές κ.ά).

Τα κριτήρια που προσμετρώνται είναι, μεταξύ άλλων, ο αριθμός πατεντών που έχουν υποβληθεί, η επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο, η επιρροή σε νέες καινοτομίες άλλων εταιρειών κ.ά.

Διαβάστε επίσης: Λογότυπα πολλών… καρατίων

Συνολικά, οι 100 πρώτες εταιρείες σε όλους τους τομείς είχαν έσοδα $4.5 τρισ., επένδυσαν $223 δισ. σε έρευνα και ανάπτυξη, δημιούργησαν περισσότερες από 226.000 θέσεις εργασίας και κατοχύρωσαν με πατέντες εκατοντάδες χιλιάδες νέες εφευρέσεις.

Ειδικότερα στον τομέα της τεχνολογίας η ανάπτυξη είναι αλματώδης τα τελευταία χρόνια λόγω της προόδου της μικροηλεκτρονικής που έκανε δυνατή την κατασκευή προηγμένων κινητών τηλεφώνων και φορητών συσκευών, αλλά και δίκτυα ικανά να μεταφέρουν όλη την πληροφορία που χρειάζεται ο σύγχρονος κόσμος.

Πάμε να τις δούμε αλφαβητικά