Τα επαγγέλματα με τους περισσότερους ψυχοπαθείς

Τα επαγγέλματα με τους περισσότερους ψυχοπαθείς

Δεν είναι μόνο οι μανιακοί δολοφόνοι επικίνδυνοι σύμφωνα με τον ψυχολόγο Κέβιν Ντάντον, τα ανώτατα διοικητικά στελέχη είναι πιο επικίνδυνα.

Το να πεις σε κάποιον ότι είναι «ψυχοπαθής» θεωρείται πολύ «βαριά κουβέντα». Οι ψυχοπαθείς περιγράφονται ως «αναίσθητοι και ψυχρά αδιάφοροι ως προς τα συναισθήματα των άλλων». Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι αυτό έχει να κάνει και με τη δομή του εγκεφάλου.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η ψυχοπάθεια είναι «μια διαταραχή της προσωπικότητας, η οποία χαρακτηρίζεται από ρηχά συναισθήματα (ιδίως μειωμένη αίσθηση του φόβου), ανοχή του στρες, έλλειψη ενσυναίσθησης, ψυχρή αντιμετώπιση των πάντων χωρίς αίσθηση ενοχής, εγωκεντρισμό, ανευθυνότητα, παρορμητικότητα και αντικοινωνικές συμπεριφορές».

Ο ψυχολόγος Κέβιν Ντάντον, ο οποίος ειδικεύεται στη μελέτη της κοινωνικής επιρροής, στο βιβλίο του «Η Σοφία των Ψυχοπαθών: τι μπορούν να μας διδάξουν για την επιτυχία» μας δίνει τον κατάλογο με τα δέκα επαγγέλματα των περισσότερων ψυχοπαθών, αλλά και τον κατάλογο με τα επαγγέλματα όπου οι ψυχοπαθείς ανήκουν στη μειονότητα. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, είναι αλήθεια ότι υπάρχουν ορισμένα επαγγέλματα που προσελκύουν ψυχοπαθείς περισσότερο από άλλα.

Ας τα δούμε.