Είναι πολλά τα λεφτά στο NBA: Οι 10 πλουσιότεροι δισεκατομμυριούχοι ιδιοκτήτες ομάδων

Είναι πολλά τα λεφτά στο NBA: Οι 10 πλουσιότεροι δισεκατομμυριούχοι ιδιοκτήτες ομάδων
The MSG (Madison Square Garden) Sphere, new music entertainment arena, is lit up as a basketball to celebrate the 2023 NBA Summer League in Las Vegas, Nevada, on July 9, 2023. (Photo by Patrick T. Fallon / AFP) Photo: AFP
Το ΝΒΑ είναι ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο και αυτοί οι δισεκατομμυριούχοι έχουν επενδύσει εκτενώς σε αυτό, κερδίζοντας δισεκατομμύρια.

Το 2023, το NBA, μετρά διάφορους δισεκατομμυριούχους ιδιοκτήτες ομάδων που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των μεμονωμένων ομάδων τους και του μπασκετικού πρωταθλήματος συνολικά.

Οι ιδιοκτήτες κυμαίνονται από μεγιστάνες της τεχνολογίας όπως ο Steve Ballmer, μέχρι αυτοδημιούργητοι δισεκατομμυριούχοι όπως ο Mark Cuban, οι οποίοι έχουν όλοι κάποιο γνώριμο μείγμα επιχειρηματικής εξυπνάδας και αγάπης για το μπάσκετ. Εκτός από την διαμόρφωση της κατάστασης του παιχνιδιού, οι επενδύσεις τους βοηθούν επίσης να αποκτήσουν ένα αυξανόμενο ποσό πλούτου.

Στην παρακάτω λίστα θα δούμε τους πλουσιότερους 10 ιδιοκτήτες ομάδων που διασφαλίζουν ότι το NBA επιδεικνύει αθλητική ιδιοφυΐα και οικονομική δύναμη.