Εννέα μύθοι για τον κορωνοϊό που υπάρχουν ακόμα

Εννέα μύθοι για τον κορωνοϊό που υπάρχουν ακόμα
epa08523935 Masked passengers walk through the A Concourse gate area ahead of the Fourth of July holiday travel weekend at Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport in Atlanta, Georgia, USA, 02 July 2020. The airport has implemented a number of health guidelines as the numbers of air passengers slowly continues to increase. Georgia, like many states in the Southern US, continues to see an upward spike in coronavirus COVID-19 cases and hospitalizations. EPA/ERIK S. LESSER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από τη δημιουργία του ιού από τον άνθρωπο έως της θεωρίες συνομωσίας για τα εμβόλια, αυτοί είναι μερικοί από τους ψεύτικους μύθους για τον ιό.

Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να μάχεται τον κορωνοϊό, έχει να αντιμετωπίσει επίσης και ένα διαφορετικό είδος επιδημίας: την παραπληροφόρηση, η οποία είναι εξίσου επιβλαβής με τον ίδιο τον ιό, κάνοντας τους ανθρώπους να υποτιμούν τη σοβαρότητα της νόσου και να αγνοούν τις συμβουλές για τη δημόσια υγεία υπέρ των μη αποδεδειγμένων «θεραπειών».

Μία πρόσφατη έρευνα του Ιδρύματος John S. και James L. Knight και της Gallup διαπίστωσε ότι 4 στους 5 Αμερικανούς λένε ότι η εξάπλωση της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μέσα ενημέρωσης. Ακόμη και με ευρέως διαθέσιμα στοιχεία για το αντίθετο, οι πεποιθήσεις δύσκολα αλλάζουν. Παρακάτω, παραθέτουμε μερικούς από τους μύθους που κυκλοφορούν για την πανδημία του κορωνοϊού και γιατί είναι λάθος.

Πηγή: Scientific American

*Τα νούμερα θανάτων και κρουσμάτων είναι όπως καταγράφηκαν την 7η Σεπτεμβρίου 2020.