Οι επίγειοι παράδεισοι της Ελλάδας

Οι επίγειοι παράδεισοι της Ελλάδας
Photo:

Τετρακόσιες οκτώ ελληνικές ακτές και δέκα μαρίνες κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζια Σημαία» για το 2014.

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με «Γαλάζια Σημαία» για το 2014. Με 408 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι, όπως τα τελευταία χρόνια, τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 51 χώρες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.372 ακτές και 650 μαρίνες σε όλο τον κόσμο.

Η «Γαλάζια Σημαία» είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, στις ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την απαιτούμενη εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Πρέπει επιπλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα 32 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Δείτε τα κριτήρια

Κριτήρια για Παραλίες

Δείτε όλες τις παραλίες και τις Μαρίνες

Κατάλογος Βραβευμένων ακτών και μαρινών 2014

Δείτε φωτογραφίες από τις «χρυσές» ακτές που έχουν βραβευθεί κατά καιρούς, όπως τις έδωσε στη δημοσιότητα η «Εταιρεία Προστασία της Φύσης».