Οι 12 πιο ακριβές μάρκες νερού στον κόσμο

Οι 12 πιο ακριβές μάρκες νερού στον κόσμο
29 January 2020, Baden-Wuerttemberg, Sachsenheim: The water sommelier Martin Metzinger pours mineral water into a glass. Photo: Tom Weller/dpa (Photo by Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Ποια είναι τα πιο ακριβά brands νερού για το 2022;

Το νερό είναι ένα τόσο βασικό αγαθό που μπορεί να το θεωρούμε δεδομένο – με πολλούς το προτιμούν σε ειδικές περιστάσεις από ακριβές μπύρες ή ένα καλό κρασί. Έτσι, πολλές επιχειρήσεις έχουν εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του νερού τα τελευταία χρόνια, μετατρέποντάς το σε ένα είδος πολυτελείας που ανταγωνίζεται τις τσάντες και τα ρολόγια επώνυμων σχεδιαστών. Μια μελέτη από την εταιρεία συμβούλων Zenith Global δείχνει μάλιστα ότι η αγορά των ακριβών εμπορικών σημάτων νερού αυξάνεται κατά εννέα τοις εκατό ετησίως και επί του παρόντος αποτιμάται στα 147 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αλλά γιατί οι πιο ακριβές μάρκες νερού είναι περιζήτητες από πολλούς ιδιώτες; Ορισμένες μάρκες κατασκευάζονται απλά σε εργοστάσια, ενώ άλλες εξασφαλίζουν το νερό τους από το βαθύτερο και πιο καθαρό σώμα νερού στον κόσμο. Κάποιες μάλιστα επιλέγουν να στολίσουν το μπουκάλι με πολύτιμους λίθους και χρυσό σαν να ήταν ένα έργο τέχνης που θα δημοπρατηθεί, ανεβάζοντας έτσι τις τιμές ακόμα πιο ψηλά.

Οι μάρκες νερού πολυτελείας έχουν επιπλέον και τους δικούς τους ειδικούς που ονομάζονται σομελιέ νερού, άτομα που γνωρίζουν τις διάφορες διαδικασίες φιλτραρίσματος και τους καλύτερους συνδυασμούς για να συνδυάσουν ορισμένα είδη νερού με συγκεκριμένα γεύματα και πιάτα. Μπορούν να μετατρέψουν το νερό βρύσης σε μια αξέχαστη εμπειρία κατανάλωσης, ή έτσι λένε. Δίπλα στους σομελιέ υπάρχουν και πολυτελή μπαρ νερού, που προσφέρουν μια ποικιλία από brands με ποικίλες τιμές.

Παράλληλα με την ανάπτυξη των μαρκών πολυτελούς νερού υπάρχουν χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, επικριτές που διαμαρτύρονται για αυτήν την αγορά ως αναίσθητη σχετικά με τα ζητήματα λειψυδρίας που μαστίζουν δισεκατομμύρια ανθρώπους σε πολλές χώρες. Ορισμένες ομάδες κοροϊδεύουν την ίδια την ιδέα του πολυτελούς νερού. Για παράδειγμα, η μη κερδοσκοπική ομάδα Lien AID κυκλοφόρησε ένα μπουκάλι νερού πολυτελείας αξίας 1.260 δολαρίων Σιγκαπούρης. Το σέρβιραν στο κοινό κατά τη διάρκεια ενός διήμερου pop up water bar, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι «το νερό είναι πολυτέλεια, αλλά δεν πρέπει να είναι».

Ανεξάρτητα όμως από τις διαφορετικές πεποιθήσεις, το πολυτελές νερό είναι αναμφίβολα εδώ για να παραμείνει στο άμεσο μέλλον, επομένως είναι καλύτερο να γνωρίζετε ποια είναι τα πιο ακριβά brands. Αυτά λοιπόν είναι τα ακριβότερα προϊόντα νερού για το 2022.

Πηγή: Finances Online

Διαβάστε περισσότερα άρθρα και έρευνες στο ειδικό αφιέρωμα του Fortune Greece για την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό