Οι δέκα επιχειρηματικοί ηγέτες-πρότυπα των γυναικών στην Αμερική

Οι δέκα επιχειρηματικοί ηγέτες-πρότυπα των γυναικών στην Αμερική
Photo: pixabay.com
Από την άνοδο του κινήματος #MeToo μέχρι την πανδημία κορωνοϊού, που έκανε πιο έκδηλη από ποτέ την ανισότητα, οι συζητήσεις σχετικά με την ισότητα των φύλων στην εργασία «φουντώνουν» ολοένα και περισσότερο.

Τα τελευταία χρόνια γίνονται ολοένα και περισσότερες συζητήσεις σχετικά με το φύλο στο χώρο εργασίας.

Τα κινήματα #MeToo και #TimesUp έριξαν φως στην επίθεση και την παρενόχληση εναντίον των γυναικών σε διάφορες βιομηχανίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η πανδημία του κορωνοϊού έκανε περισσότερα στελέχη να συνειδητοποιήσουν τα οικογενεικά βάρη που πέφτουν πάνω στις περισσότερες γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο, τα οποία μάλιστα επηρεάστηκαν από την οικονομική πτώση που έφερε η πανδημία.

Τώρα, οι εκκλήσεις για διαφορετικότητα και το πολύ πρόσφατο κύμα διαμαρτυριών του Black Lives Matter έκαναν τις εταιρείες να «σηκώσουν τα μανίκια» και να προχωρήσουν σε ουσιαστικές αλλαγές.

Η στοσελίδα καριέρας Comparably πραγματοποίησε έρευνα σε γυναίκες εργαζόμενες από περίπου 60.000 μεγάλες εταιρείες (με πάνω από 500 εργαζομένους) και μικρές έως μεσαίες εταιρείες, ζητώντας τους να αξιολογήσουν ανώνυμα τον CEO τους σε θέματα όπως η εταιρική κουλτούρα, η ηγεσία και η υποστήριξη σε γυναίκες εργαζόμενους. Η έρευνα ήταν ανοιχτή από τις 30 Ιουνίου 2019 έως τις 30 Ιουνίου 2020.

Πηγή: Business Insider