Οι δέκα πιο επιτυχημένες σειρές βιβλίων όλων των εποχών

Οι δέκα πιο επιτυχημένες σειρές βιβλίων όλων των εποχών
Photo: pixabay.com
Όταν τα βιβλία περιγράφονται ως best-sellers, ο όρος αναφέρεται στον αριθμό των αντιτύπων που πουλήθηκαν και όχι στον αριθμό αντιτύπων που τυπώθηκαν.

Οι σειρές βιβλίων όπου ακολουθούμε τους αγαπημένους μας ήρωες στις περιπέτειές τους, έχουν εξελιχθεί σε κάποια από τα πιο επιτυχημένα προϊόντα όλων των εποχών. Ορισμένα βιβλία δε, έκαναν τόση επιτυχία μετά την κυκλοφορία τους ώστε η ιδέα ενός σίκουελ με τους ίδιους χαρακτήρες, στο ίδιο σύμπαν να μοιάζει μονόδρομος. Άλλα αναγνώσματα σχεδιάστηκαν εξαρχής από τον εκδότη για να παράγουν μια σειρά, με στόχο συγκεκριμένες δημογραφικές ομάδες, όπως νεαρούς ενήλικες, γνωστούς στον εκδοτικό κλάδο ως YA, ή παιδιά. Δεν είναι τυχαίο ότι επτά από τις δέκα σειρές βιβλίων με τις καλύτερες πωλήσεις γράφτηκαν για αυτές τις δύο αγορές.

Τα περισσότερα αναγνώσματα από αυτά έχουν επίσης προσαρμοστεί για άλλα μέσα, όπως ταινίες, τηλεόραση, ραδιόφωνο, κινούμενα σχέδια, ακόμη και για παιχνίδια. Στη λίστα λοιπόν που ακολουθεί θα δούμε τις δέκα κορυφαίες σειρές βιβλίων με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Πηγή: Top Tenz