Οι δέκα πιο ισχυρές κινεζικές μάρκες στον κόσμο
- 22/01/2017, 17:03
- SHARE
Δείτε ποια γνωστά και άγνωστα brands της Κίνας έχουν σημειώσει επιτυχία στο εξωτερικό.
Οι κινεζικές μάρκες είναι αρκετά δημοφιλείς στο εξωτερικό, με τη δυτική πλευρά να στρέφεται ολοένα και περισσότερο στις κινεζικές επιχειρήσεις για νέα καινοτόμα προϊόντα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά άγνωστα κινέζικα brands, τα οποία μπορούν να ανταγωνιστούν μεγάλους κολοσσούς σε παγκόσμιο επίπεδο.
Την Τρίτη, η διαφημιστική εταιρεία WPP κυκλοφόρησε την έκθεση με τίτλο «BrandZ Top 30 Chinese Global Brand Builders» με τις πιο ισχυρές κινεζικές μάρκες εξαγωγών. Το αποτέλεσμα προέκυψε με βάση την προδιάθεση των καταναλωτών ως προς την επιλογή των brands, ενώ συνυπολογίστηκαν ορισμένες έρευνες της Google που κυκλοφορησαν το Σεπτέμβριο του 2016.
Δείτε παρακάτω τις 10 καλύτερες κινεζικές μάρκες έχουν σημειώσει επιτυχία στο εξωτερικό:
10. Hisense
Μια κινεζική πολυεθνική εταιρεία, η οποία πουλά ηλεκτρονικές και λευκές συσκευές, όπως τηλεοράσεις και τάμπλετς. Εξάγει σε 130 χώρες και περίπου το 30% των εσόδων της προέρχεται από το εξωτερικό.
9. Cheetah Mobile
H επτά ετών εταιρεία είναι περισσότερο γνωστή για το ελεύθερο λογισμικό κινητής ασφάλισης, όπως τα Battery Doctor, Clean Master και CM Security, ενώ διαθέτει 64 εκατ. ενεργούς χρήστες σε όλον τον κόσμο, από όπου κιόλας προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της.
8. Anker
Η Anker βασίζεται στην κατασκευή ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, όπως ακουστικά, καλώδια USB και φορητοί φορτιστές, ενώ πωλεί τα προϊόντα της σε 30 χώρες.
7. Haier
H Haier κατασκευάζει μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές, όπως ψυγεία, πλυντήρια ρούχων και πιάτων. Τα προϊόντα της πωλούνται σε περισσότερες από 100 χώρες, με τις πωλήσεις της στο εξωτερικό να αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο των εσόδων της.
6. Air China
Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Κίνας, η Air China, πραγματοποιεί πάνω από 377 διαδρομές, εκ των οποίων οι 98 είναι διεθνείς, περίπου δηλαδή το 30% των εσόδων της.
5. Xiaomi
Η Xiaomi κατασκευάζει smartphones, καθώς και μια ποικιλία ηλεκτρονικών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2014 χαρακτηρίστηκε ως η πιο πολύτιμη τεχνολογική start up εταιρεία στον κόσμο.
4. Elex Tech
Μπορεί να μην έχετε ακουστά την εταιρεία, αλλά σίγουρα οι περισσότεροι θα γνωρίζετε το διάσημο παιχνίδι «Clash of Kings». Η Elex διαθέτει πάνω από 50 εκατ. χρήστες σε 40 χώρες.
3. Alibaba
Η Alibaba είναι ο κινεζικός γίγαντας ηλεκτρονικού εμπορίου, ο οποίος ιδρύθηκε από τον Τζακ Μα. Σημειώνεται ότι ο ίδιος αυτόν τον μήνα συναντήθηκε με τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ προκειμένου να δημιουργήσει περίπου ένα εκατ. θέσεις εργασίας στην Αμερική, επιτρέποντας σε χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις να πωλούν τα προϊόντα τους στην Κίνα μέσω της πλατφόρμας της εταιρείας.
2. Huawei
H Huawei παράγει μια σειρά από τηλεπικοινωνιακούς εξοπλισμούς, καθώς και πολύ οικονομικά smartphones. Σημειώνεται ότι περίπου το 60% των εσόδων της εταιρείας προέρχεται από το εξωτερικό.
1. Lenovo
Η Lenovo κατασκευάζει υπολογιστές, smartphones, ταμπλετς και έξυπνες τηλεοράσεις. Το 2014, η εταιρεία απέκτησε την IBM’s PC και τη Motorola Mobility προκειμένου να επεκτείνει την παρουσία της στη Δύση. Σήμερα, πάνω από το 70% των εσόδων της προέρχεται από το εξωτερικό.