Ιδού τι σπούδασαν οι μεγαλύτεροι CEOs του κόσμου

Ιδού τι σπούδασαν οι μεγαλύτεροι CEOs του κόσμου
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι περισσότεροι από αυτούς σπούδασαν κάποια επιστήμη σχετική με το τωρινό τους επάγγελμα. Κάποιοι άλλοι όμως ακολούθησαν εντελώς διαφορετική οδό.

Η επιτυχία χρειάζεται πολλή δουλειά, προσπάθεια, κόπο και θυσίες. Δεν έρχεται από τη μία μέρα στην άλλη γι’ αυτό και απαιτείται αφοσίωση, πείσμα και κουράγιο. Αυτά είναι πράγματα που κάνουν οι μεγαλύτεροι CEO του κόσμου – εκείνοι που ανήκουν στη λίστα των 100 ισχυρότερων του Fortune.

Για να φτάσουν στη θέση που βρίσκονται σήμερα, από κάπου ξεκίνησαν. Όλοι τους πήγαν σχολείο, οι περισσότεροι αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο και σ’ αυτούς θα επικεντρωθούμε. Άραγε τι έχουν σπουδάσει οι σημαντικότεροι Διευθύνοντες Σύμβουλοι του κόσμου; Δημοφιλέστεροι τομείς είναι εκείνοι της Τέχνης και της Διοίκησης Επιχειρήσεων, με το 53% των CΕΟ της F100 να έχουν πάρει το πτυχίο τους σ’ έναν από τους δύο. Οι υπόλοιποι, προχώρησαν στο χώρο της επιστήμης. Εκείνοι, δεν αποφοίτησαν απαραίτητα από σχολές μαθηματικών ή φυσικής – κάποιοι επέλεξαν να μελετήσουν πώς λειτουργούν οι επιχειρήσεις. Ας δούμε μερικά παραδείγματα παρακάτω.