Οι 10 χώρες της Ευρώπης με τους περισσότερους μετανάστες – Στο 6,2% του συνολικού πληθυσμού της Ελλάδας

Οι 10 χώρες της Ευρώπης με τους περισσότερους μετανάστες – Στο 6,2% του συνολικού πληθυσμού της Ελλάδας
Διασωθέντες πρόσφυγες και μετανάστες πλένονται στη βρύση που βρίσκεται έξω από την αποθήκη όπου διαμένουν προσωρινά, μετά το πολύνεκρο ναυάγιο που έγινε ανοικτά της Πύλου, στο λιμάνι της Καλαμάτας, Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση αγνοουμένων στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου. Ολονύχτιες ήταν οι έρευνες, οι οποίες ωστόσο απέβησαν άκαρπες καθώς ο αριθμός των διασωθέντων παραμένει 104, ενώ 79 είναι οι σοροί που έχουν ανασυρθεί. Λίγο πριν τις 7 το πρωί το πλωτό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος άρχισε να μεταφέρει περίπου 30 σορούς των επιβαινόντων σε φορτηγά-ψυγεία που βρίσκονται στο λιμάνι. Η Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών που έχει ενεργοποιηθεί από χθες θα πάρει δείγματα DNA από τις σορούς, ώστε να γίνει η ταυτοποίησή τους, σύμφωνα με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το ποσοστό των υπηκόων τρίτων χωρών που βρέθηκαν στην Ελλάδα ήταν οριακά αυξημένο από το 6,1% της ΕΕ.

Στο 6,2% επί του συνολικού πληθυσμού της Ελλάδας διαμορφώθηκε για το 2023 το ποσοστό των υπηκόων τρίτων χωρών που βρέθηκαν στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Eurostat για τη μετανάστευση και το άσυλο, το ποσοστό των υπηκόων τρίτων χωρών που βρέθηκαν στην Ελλάδα για το 2023 ήταν οριακά αυξημένο από το 6,1% που ήταν ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα στοιχεία αφορούν μια κατηγορία που εισήγαγε η Eurostat για να καλύψει μια «πρόσωπο που δεν είναι πολίτης της χώρας αναφοράς
ούτε οποιασδήποτε άλλης χώρας, αλλά έχει δημιουργήσει δεσμούς με την εν λόγω χώρα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων αλλά όχι όλων των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων της πλήρους ιθαγένειας».

Ακολουθούν οι χώρες της ΕΕ και της Ευρωπαϊκή Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (EFTA) με το μεγαλύτερο ποσοστό υπηκόων τρίτων χωρών επί του πληθυσμού της.