Οργή στη δουλειά; 5 υγιείς τρόποι για να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας

Οργή στη δουλειά; 5 υγιείς τρόποι για να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας
Photo: pixabay.com
Πολύτιμες συμβουλές για να... διατηρείτε την ψυχραιμία σας.

Το συναισθηματικό σας τοπίο μπορεί να αλλάξει πολύ κατά τη διάρκεια μιας εργάσιμης ημέρας. Καθώς οι συναντήσεις, οι προθεσμίες και τα email γεμίζουν το ημερολόγιό σας, μπορεί να περνάτε από κάθε συναίσθημα, από τον φόβο μέχρι τη δυσαρέσκεια και την ικανοποίηση. Ωστόσο, έρευνα δείχνει ότι ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων βιώνει ένα πιο έντονο, πιο τοξικό συναίσθημα: την οργή.

Σύμφωνα με ένα poll του Gallup το 2022, το 21% των εργαζομένων παγκοσμίως βίωσαν οργή την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα. Το να φέρετε το βάρος αυτού του συναισθήματος έχει σχετιστεί με υπέρταση, καρδιακές παθήσεις, κατάθλιψη και πολλά άλλα. Και η οργή στον χώρο εργασίας βλάπτει όχι μόνο την ψυχική μας υγεία, αλλά επηρεάζει και την απόδοση.

Και όμως, είναι λογικό το ότι τόσοι πολλοί από εμάς είμαστε θυμωμένοι στην εργασία, λέει η career strategist Lee Crocket. Τα πάντα, από τις μικροπροσβολές έως τις συγκρούσεις με συναδέλφους και την ανασφάλεια στην εργασία, μπορούν να κάνουν το αίμα μας να βράζει. Το ερώτημα είναι, πώς διατηρούμε την ψυχραιμία μας και προσέχουμε την σωματική και ψυχική μας ευεξία όσο είμαστε στο γραφείο;

Παρακάτω, η Lee Crockett και η κλινική ψυχολόγος Sarah Adler, PsyD, δίνουν συμβουλές για το τί πρέπει (και τί δεν πρέπει) να κάνετε: