Όταν ο Τζορτζ Μπους ζωγράφισε την Μέρκελ και τον Πούτιν

Όταν ο Τζορτζ Μπους ζωγράφισε την Μέρκελ και τον Πούτιν

Δείτε τις φωτογραφίες από τη συλλογή με τα πορτραίτα παγκόσμιων ηγετών που έχει φιλοτεχνήσει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πολλοί ήταν εκείνοι που θεωρούσαν τον Τζορτζ Μπους Τζούνιορ τον πιο «ατάλαντο» και μη χαρισματικό πρόεδρο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Ωστόσο, χθες ο 43ος Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε πως διέθετε ένα τουλάχιστον κρυφό χάρισμα: την ικανότητά του στη ζωγραφική.

Ο Τζορτζ Μπους, που αποκάλυψε ότι τους τελευταίους μήνες έχει ανακαλύψει ένα νέο πάθος στη ζωγραφική, παρουσίασε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο τα 24 πορτραίτα παγκόσμιων ηγετών που έχει φιλοτεχνήσει με την υπογραφή «43» και τα οποία εκτίθενται στην Προεδρική Βιβλιοθήκη Τζορτζ Μπους στο Ντάλας, στο Τέξας των ΗΠΑ, με τίτλο: «Η τέχνη της ηγεσίας: Η προσωπική διπλωματία ενός προέδρου».

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι μεταξύ των ηγετών που επέλεξε να αποτυπώσει στον καμβά ως ερασιτέχνης ζωγράφος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ από τη συλλογή δεν θα μπορούσε να λείπει ο «αδελφικός» του φίλος, πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ.

Μεταξύ άλλων, ο Μπους φιλοτέχνησε πίνακες για τους πρώην πρόεδρους της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και Ζακ Σιράκ, τον Αφγανό πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι, τον Τσέχο Βάτσλαβ Χάβελ, τον Ιταλό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τον Ισραηλινό Εχούντ Ολμέρτ και τον Δαλάι Λάμα.

Ας δούμε τα έργα του «W».