Ποιες χώρες έχουν τους περισσότερους ενήλικους gamers

Ποιες χώρες έχουν τους περισσότερους ενήλικους gamers
Gaming fans play Playstation's God of War Remastered at E3 - the Electronic Entertainment Expo - an annual video game conference and show at the Los Angeles Convention Center on June 16, 2015 in Los Angeles, California. AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN (Photo by FREDERIC J. BROWN / AFP) Photo: AFP
Το gaming είναι μια αγαπημένη ενασχόληση παγκοσμίως, ωστόσο κάποιες εθνικότητες το τιμούν λίγο παραπάνω...

Τα βιντεοπαιχνίδια δεν είναι αγαπημένη δραστηριότητα μόνο των παιδιών. Σε όλο τον κόσμο, εκατομμύρια ενήλικες παιρνούν τον χρόνο τους παίζοντας βιντεοπαιχνίδια, χρησιμοποιώντας κονσόλες, υπολογιστές και –σε αυξανόμενο βαθμό– τα κινητά τους τηλέφωνα. Και μπορεί τα παιχνίδια να ήταν δημοφιλή στο παρελθόν, αλλά η πανδημία του κορωνοϊού, και το κλείσιμο στο σπίτι, αύξησε κατά πολύ τον χρόνο που περνά κανείς παίζοντας.

Σε αυτό ήρθε να προστεθεί και το gaming μέσω smartphone – μια τεράστια αναπτυσσόμενη αγορά -, το οποίο έχει κερδίσει κοινό που δεν είχε επενδύσει προηγουμένως στη δραστηριότητα, παρέχοντάς εύκολη πρόσβαση με χαμηλό ή καθόλου αρχικό κόστος.

Στην παρακάτω λίστα λοιπόν θα δούμε σε ποιες χώρες οι ενήλικες αγαπούν περισσότερο το gaming, σύμφωνα με την Statista Global Consumer Survey.

Πηγή: Statista