Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι στρατιωτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας

Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι στρατιωτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας
TAIPEI, TAIWAN - FEBRUARY 26: A person holding signs protesting Russia's military intervention of Ukraine outside of the Russian representative office in Taipei, Taiwan, February 26, 2022. Walid Berrazeg / Anadolu Agency (Photo by Walid Berrazeg / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Το IfW Kiel's Ukraine Support Tracker καταγράφει συστηματικά την αξία της υποστήριξης που έχουν υποσχεθεί στην Ουκρανία οι κυβερνήσεις 37 κυρίως δυτικών χωρών από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, ο δυτικός κόσμος δήλωσε ανοιχτά την υποστήριξή του στην πληττόμενη χώρα, τόσο ηθικά, όσο και υλικά.

Εξετάζοντας τις υποσχέσεις για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δεσμευτεί να παρέχει τα περισσότερα όπλα, όπλα και άλλο εξοπλισμό μέχρι στιγμής. Πρόσφατα δε, ανακοινώθηκε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 700 εκατομμυρίων δολαρίων από τις ΗΠΑ το βράδυ της Τετάρτης, το οποίο περιλαμβάνει 1.000 Javelins και συστήματα εκτοξευτών πυραύλων.

Το IfW Kiel’s Ukraine Support Tracker καταγράφει συστηματικά την αξία της υποστήριξης που έχουν υποσχεθεί στην Ουκρανία οι κυβερνήσεις 37 κυρίως δυτικών χωρών από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Στην λίστα που ακολουθεί, θα δούμε τις χώρες που έχουν συνδράμει στρατιωτικά στον αγώνα της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας.

Πηγή: Statista