Οι πιο ισχυρές κυρίες από το χώρο της Τέχνης

Οι πιο ισχυρές κυρίες από το χώρο της Τέχνης

Tο FortuneGreece σας παρουσιάζει τις γυναίκες που με τη δράση τους στο χώρο της Τέχνης αφήνουν στις νεότερες γενιές μια σημαντική παρακαταθήκη.

Της Μαρίας Ακριβού

Η σημασία της τέχνης στη ζωή του ανθρώπου είναι ανεκτίμητη. Δεν συμβάλλει μόνο στη διαχείριση της σκληρής πραγματικότητας αλλά και στην υπέρβασή της. Πέρα από τρόπος έκφρασης και ίασης, είναι μια προσπάθεια συνδιαλλαγής με τον εαυτό μας που μας δίνει τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε τα όριά μας. Δυστυχώς στην Ελλάδα της κρίσης, σε μια χώρα που γεννήθηκαν οι Τέχνες και τα Γράμματα, τα πρώτα κονδύλια που περικόπτονται είναι εκείνα που αφορούν την Παιδεία και τον Πολιτισμό.

Υπάρχουν, ωστόσο, Ιδρύματα και Φορείς που σε αυτούς του δύσκολους καιρούς ορθώνουν το ανάστημά τους και καταβάλουν αγώνα ώστε η ελληνική πολιτιστική κληρονομιά να διατηρήσει τη θέση που τις αξίζει.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος του Fortune στις ισχυρές γυναίκες που πρωταγωνιστούν από τις επιχειρήσεις μέχρι την φιλανθρωπία και την τέχνη, αλλά και ενόψει της κυκλοφορίας του νέου τεύχους το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου με την εφημερίδα «Επένδυση», σας παρουσιάζουμε πέντε δυναμικές γυναίκες από το χώρο της τέχνης.