Ποδοσφαιριστές από «χρυσάφι» – Αυτοί οι παίκτες έχουν τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία

Ποδοσφαιριστές από «χρυσάφι» – Αυτοί οι παίκτες έχουν τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία
epa09178009 PSG’s Neymar reacts after losing the UEFA Champions League semi final, second leg soccer match between Manchester City and Paris Saint-Germain in Manchester, Britain, 04 May 2021. EPA/PETER POWELL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα αστέρια του ποδοσφαίρου «λάμπουν» στα γήπεδα και οι «μετοχές» τους ανεβαίνουν τρελά.

Η Football Benchmark, ένας κλάδος της KPMG που ασχολείται με την ανάλυση στον κόσμο του ποδοσφαίρου, ανακοίνωσε τις νέες αξίες της μεταγραφικής αγοράς, όπως αυτές ενημερώθηκαν για το μήνα Απρίλιο.

Τα δεδομένα αποκαλύπτουν κάποια στασιμότητα σε σύγκριση με τους τελευταίους έξι μήνες, προφανώς λόγω των επιπτώσεων της έκτακτης ανάγκης του κορωνοϊού, με πολλούς παίκτες να αγωνίζονται να βρουν την προ-πανδημική αξία τους.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση, που έγινε στα τέλη Φεβρουαρίου 2021, αισθητή είναι η άνοδος του Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο Νορβηγός όχι μόνο εισήλθε στην πρώτη δεκάδα αλλά βρέθηκε στη δεύτερη θέση, κερδίζοντας 21 εκατομμύρια αξία σε μόλις δύο μήνες. Το αδιαμφισβήτητο ρεκόρ παραμένει του Κιλιάν Μπαπέ.

Η KPMG προσφέρει μια επισκόπηση των οκτώ παικτών με τη μεγαλύτερη αξία κατά τη λήξη του συμβολαίου τους. Είναι σαφές ότι η εκτίμηση επηρεάζεται έντονα προς τα κάτω, από τη συγκεκριμένη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εν λόγω αθλητές.

Ο βασιλιάς των συμβολαίων που λήγουν, φυσικά, είναι ο Λιονέλ Μέσι, του οποίου η αγοραία αξία εκτιμάται σήμερα σε 65 εκατομμύρια ευρώ, μειωμένη κατά 52% σε σύγκριση με πριν από ένα χρόνο.

Ιδού το τρέχον top 10 με τους πιο πολύτιμους παίκτες στον κόσμο, σύμφωνα με την KPMG.