Πόσοι είναι οι Έλληνες που δηλώνουν άθεοι; – Τα υψηλότερα και χαμηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη

Πόσοι είναι οι Έλληνες που δηλώνουν άθεοι; – Τα υψηλότερα και χαμηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη
Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει την εκκλησία της Αγίας Αννας στην περιοχή της Δρυοπίδας στη νήσο Κύνθο, Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018.Η Κύθνος όπως και κάθε νησί των Κυκλάδων έχει ιστορία στενά συνδεδεμένη με τους ναούς της. Η θρησκευτική πίστη φαίνεται από τα πολλά ξωκλήσια της που είναι διάσπαρτα σε όλο το νησί. Είναι γεγονός πως στην Κύθνο, αντί για δέντρα, βλέπεις εκκλησίες. Η Κύθνος, που κάποτε λεγόταν Θερμιά, από τις ιαματικές πηγές που υπάρχουν εκεί, ως σημαντικά της αξιοθέατα, έχει τις εκκλησίες και τα μοναστήρια της. Η Παναγιά η Κανάλα, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους χώρους προσκυνήματος στις Κυκλάδες. Το όνομά της προέκυψε, σύμφωνα με την παράδοση, από την εικόνα της Παναγιάς που βρέθηκε από τους ψαράδες στο κανάλι ανάμεσα στην Κύθνο και τη Σέριφο. Κάθε Δεκαπενταύγουστο γίνεται μεγάλο πανηγύρι με την περιφορά της εικόνας και την αναπαράσταση της εύρεσής της. .ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το ποσοστό στη χώρα μας είναι υψηλότερο από Γερμανία και Ιταλία, ενώ στην πρώτη θέση βρίσκεται το 25%,

Τα ποσοστά των πολιτών σε 10 ευρωπαϊκές χώρες που δηλώνουν είναι ότι είναι άθεοι κατέγραψε έρευνα του αμερικανικού Pew Research Center.

Η έρευνα καταγράφει το ποσοστό των ενηλίκων που περιέγραψαν εαυτόν ως άθεο, με στοιχεία από την άνοιξη του 2023.

Το Pew αναφέρει πως το ποσοστό των Δυτικοευρωπαίων πολιτών που δηλώνει άθεο διαφέρει μεταξύ των 10 χωρών που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα, την ώρα που το 4% των Αμερικανών πολιτών δηλώνει άθεο.

Ακολουθούν το ποσοστό των πολιτών στις χώρες της Ευρώπης που δηλώνει άθεο, από το χαμηλότερο προς το υψηλότερο.