Ρότζερ Φέντερερ: 10+2 ξεχωριστές στιγμές του βασιλιά του τένις που «κρέμασε την ρακέτα του»

Ρότζερ Φέντερερ: 10+2 ξεχωριστές στιγμές του βασιλιά του τένις που «κρέμασε την ρακέτα του»
Switzerland's Roger Federer acknowledges the applause as he walks onto court ahead of the evening's matches in the 2022 Laver Cup at the O2 Arena in London on September 23, 2022. - Roger Federer brings the curtain down on his spectacular career in a "super special" match alongside long-time rival Rafael Nadal at the Laver Cup in London on Friday. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE Photo: AFP
Ο μυθικός τενίστας που δημιουργούσε μια αίσθηση ιστορίας με κάθε ταλάντευση της ρακέτας του, αποχαιρέτησε για πάντα την αγωνιστική του καριέρα.

Ο Ρότζερ Φέντερερ είπε “αντίο” στην αγωνιστική του καριέρα την Παρασκευή το βράδυ, με έναν τελευταίο αγώνα πλάι στο αντίπαλο δέος του, Ραφαέλ Ναδάλ.

Ο κορυφαίος τενίστας αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί σε ηλικία 41 ετών μετά από μια εξαιρετική καριέρα που διήρκεσε σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα. Η στιγμή αυτή δεν ήρθε ως έκπληξη στους απανταχού λάτρεις του τένις, αφού ο Ρότζερ Φέντερερ, μετά από μια σειρά προβλημάτων υγείας, είχε ανακοινώσει την επικείμενη αποχώρησή του, λέγοντας ότι το Laver Cup θα είναι η τελευταία του ATP διοργάνωση .

“Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, τα τελευταία τρία χρόνια έχω αντιμετωπίσει προκλήσεις με τη μορφή τραυματισμών και χειρουργικών επεμβάσεων. Έχω δουλέψει σκληρά για να επιστρέψω σε πλήρη αγωνιστική φόρμα, όμως γνωρίζω τις ικανότητες και τα όρια του σώματός μου, καθώς και το μήνυμά του προς εμένα. Το τελευταίο διάστημα είναι ξεκάθαρο. Είμαι 41 ετών. Έχω παίξει περισσότερους από 1.500 αγώνες σε 24 χρόνια”, είπε ο Φέντερερ. «Το τένις μου φέρθηκε πιο γενναιόδωρα από όσο ονειρεύτηκα και πρέπει να αναγνωρίσω πότε είναι η ώρα να τελειώσω την αγωνιστική μου καριέρα.

“Το Laver Cup την επόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο θα είναι η τελευταία μου ATP διοργάνωση. Θα παίξω περισσότερο τένις στο μέλλον, φυσικά, αλλά όχι στα Grand Slam ή στο Tour.”

Ο Φέντερερ είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών και μαζί με τους Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ, και μας χάρισε μοναδικές αθλητικές στιγμές τα τελευταία 20 χρόνια. Στην παρακάτω λίστα θα δούμε κάποια από τα σημαντικότερα facts για τον Ρότζερ Φέντερερ.

Πηγή: Discover Walks