Σατόσι Τατζίρι: Ο Ιάπωνας δημιουργός πίσω από το «φαινόμενο» Πόκεμον

Σατόσι Τατζίρι: Ο Ιάπωνας δημιουργός πίσω από το «φαινόμενο» Πόκεμον
The Pokemon logo is seen at a Pokemon store in Tokyo on February 26, 2021. - Twenty-five years after Pokemon first began delighting children and adults alike, the phenomenon is still capturing hearts, with smartphone craze Pokemon Go enjoying record success in virus-hit 2020. (Photo by Behrouz MEHRI / AFP) / TO GO WITH AFP STORY "JAPAN-ENTERTAINMENT-POKEMON-GAMES" FOCUS BY KATIE FORSTER AND MATHIAS CENA Photo: AFP
Η παγκόσμια επιτυχία του franchise Πόκεμον και ιδέα πίσω αυτό.

Πριν από 25 χρόνια έκανε την εμφάνισή του ένα από τα πιο εμπορικά και αγαπημένα βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών, το Πόκεμον. Ο Ιάπωνας δημιουργός του, Σατόσι Τατζίρι είναι ο εμπνευστής πίσω από την ιδέα και ο ιδρυτής της εταιρείας ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών, Game Freak.

Τo Πόκεμον είναι franchise που περιλαμβάνει άνιμε και βιντεοπαιχνίδια. Η σειρά αυτή ξεκίνησε όταν ο Σατόσι Τάτζιρι σκέφτηκε την ιδέα να δημιουργήσει ένα παιχνίδι για το Game Boy της Nintendo, όπου «μαγικά» πλάσματα θα μπορούσαν να πιάνονται, να παλεύουν μεταξύ τους, και να ανταλλάσσονται. Το άνιμε Πόκεμον προβλήθηκε στην Ιαπωνία για πρώτη φορά ένα χρόνο περίπου μετά το βιντεοπαιχνίδι και δεν άργησε πολύ να φτάσει σε πολλές άλλες χώρες στις οποίες έκανε επίσης μεγάλη επιτυχία. Ολόκληρο το franchise των Πόκεμον έχει αποφέρει πάνω από 40 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που το καθιστά ένα από τα πιο επιτυχημένα media franchises στην ιστορία. Τα βιντεοπαιχνίδια έχουν πουλήσει πάνω από 270 εκατομμύρια αντίτυπα, με αποτέλεσμα να θεωρείται η δεύτερη πιο εμπορική σειρά βιντεοπαιχνιδιών στην ιστορία, μετά τη σειρά Mario.

Ας δούμε στην παρακάτω λίστα μερικές πληροφορίες για τη ζωή του και το φαινόμενο Πόκεμον.

Με πληροφορίες από Statista