Σε ποιες ευρωπαϊκές χώρες η ακροδεξιά προελαύνει

Σε ποιες ευρωπαϊκές χώρες η ακροδεξιά προελαύνει
epa06365285 A view of the new symbol of Fratelli d'Italia (Brothers of Italy) party, presented during the Fratelli d'Italia national congress in Trieste, Italy, 03 December 2017. EPA/ANDREA LASORTE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η άνοδος της ακροδεξιάς συμβαίνει καθώς η Ευρώπη εισέρχεται σε μια δύσκολη περίοδο, με έναν πόλεμο που γίνεται όλο και πιο απρόβλεπτος και μια πληθωριστική-ενεργειακή κρίση που θα βαθαίνει καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.

Σύμφωνα με το CNN, η Τζόρτζια Μελόνι θα είναι «η πιο ακροδεξιά ιταλίδα πρωθυπουργός μετά τον Μουσολίνι». Το κόμμα της Μελόνι “Αδέλφια της Ιταλίας”, μαζί με τη “Λέγκα”, του Σαλβίνι και το “Forza Italia” του Μπερλουσκόνι, λαμβάνει 44% τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία.

Όμως παρά τις ανησυχίες που δημιουργεί η εκλογή Μελόνι, το αποτέλεσμα δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στις ευρωπαϊκές χώρες. Τα δεξιά λαϊκιστικά κόμματα έχουν σημειώσει μεγάλες επιτυχίες στη Γηραιά Ήπειρο, με τους Eυρωπαίους πολίτες να “φλερτάρουν” επικίνδυνα με την επιστροφή σε ένα σκοτεινό πολιτικό παρελθόν.

Παρακάτω θα δούμε τα ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης με τις μεγαλύτερες επιτυχίες σε εκλογικές αναμετρήσεις την τελευταία τετραετία.

Πηγή: Statista