Τα δέκα πιο επικίνδυνα όπλα του κόσμου

Τα δέκα πιο επικίνδυνα όπλα του κόσμου
epa03868328 A handout picture provided by Indian Defence Research and Development Organisation shows the second test launch of India's indigenously developed long range ballistic nuclear- capable Agni-V missile, at Wheeler Island, off the coast of Orissa, India, 15 September 2013. The missile has a strike range of more than 5,000 km. EPA/HANDOUT/DEFENCE RESEARCH AND DEVELOPMENT ORGANISATION HANDOUT/DEFENCE RESEARCH AND DEVELOPMENT ORGANISATION/FOR EDITORIAL USE ONLY. EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αυτά είναι τα πιο θανατηφόρα όπλα στην ιστορια της ανθρωποτητας.

Όπως πάρα πολλά πράγματα, έτσι και τα όπλα έχουν αλλάξει και συνεχίζουν να εξελίσσονται κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας ιστορίας.

Οι πρώτες μορφές όπλων που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκαν από τον άνθρωπο για κυνήγι ή αυτοάμυνα ήταν πέτρες και ξύλινα δόρατα. Με την πάροδο του χρόνου ο άνθρωπος βρήκε την ιδέα να ακονίσει την πέτρα και έτσι να την κάνει πιο επικίνδυνη.

Με την έλευση της πυρίτιδας ήρθε η πραγματική εξέλιξη των όπλων. Η νοημοσύνη και η τεχνολογία έχουν επιτρέψει στον άνθρωπο να κάνει συνεχή πρόοδο στην κατασκευή όπλων, ακολουθώντας όλες τις επαναστατικές επιστημονικές και τεχνολογικές ανακαλύψεις μέσα στους αιώνες. Τα όπλα έγιναν πιο ακριβή, πιο επικίνδυνα και θανατηφόρα.

Όχι μόνο η ανθρώπινη ικανότητα αλλά και η επιστήμη χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στην παραγωγή όπλων και πυρομαχικών και τα όπλα κατασκευάζονται σύμφωνα με τις τελευταίες τεχνικές και τεχνολογικές γνώσεις.

Ας δούμε στην παρακάτω λίστα τα δέκα πιο επικίνδυνα όπλα στον κόσμο, όπως τα κατέγραψε η ιστοσελίδα Yahoo.