Χρήστος Χαρπαντίδης

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Παπαστράτος

Ο Χρήστος Χαρπαντίδης είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος και επικεφαλής του EU South East Cluster (Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σλοβενία, Κροατία, Κύπρος, Μάλτα) της Philip Morris International.

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1970, ο Χρήστος σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ενώ συνέχισε τις σπουδές του στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποκτώντας μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Οικονομικές Επιστήμες (MA) και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA), από το πανεπιστήμιο του Kent, ενώ έχει ολοκληρώσει προγράμματα executive education στα πανεπιστήμια Stanford και Duke.

Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε το 1997, ως Marketing & Sales Trainee στην Coca-Cola Hellenic.

Το 2003 ο Χρήστος έγινε μέλος της οικογένειας της Παπαστράτος αναλαμβάνοντας διοικητικά καθήκοντα σε εμπορικά τμήματα της εταιρείας για την Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2012 μέχρι το 2015 ήταν εγκαταστημένος στο επιχειρησιακό κέντρο της Philip Morris International στη Λοζάνη της Ελβετίας, έχοντας ανώτερες διοικητικές θέσεις στο τμήμα Στρατηγικής Πωλήσεων και κατόπιν στο τμήμα Καινοτόμων Προϊόντων.

Τον Αύγουστο του 2015 ο Χρήστος ανέλαβε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος και Πρόεδρος του EU South East Cluster της PMI. Το 2017, με όραμα ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου, ηγήθηκε της επένδυσης 300 εκατ. ευρώ που μετέτρεψε τις εγκαταστάσεις της Παπαστράτος σε ένα από τα ελάχιστα παραγωγικά και εξαγωγικά κέντρα καινοτόμων προϊόντων καπνού της PMI και οδήγησε τον μετασχηματισμό της κορυφαίας ιστορικής ελληνικής καπνοβιομηχανίας σε μια παγκοσμίως πρωτοπόρο εταιρεία τεχνολογίας.

Ο Χρήστος είναι μέλος Διοικητικών Συμβουλίων, Οργανισμών και Φορέων όπως το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, το Συμβούλιο της Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, το Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ.

Αγαπάει τη θάλασσα και τους αγώνες αντοχής.