Βασίλης Σταύρου

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΑΒ Βασιλόπουλος

Ο κ. Βασίλης Σταύρου είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ και ηγείται του Executive Committee της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ.

Από την 1η Ιουλίου 2015 και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 2018 ήταν ο Chief Operating Officer της Mega Image στη Ρουμανία. Είχε ξεκινήσει στην ΑΒ το 1994 σαν Υπεύθυνος Τμήματος Τυποποίησης Οπωροκηπευτικών. Το 1997 ανέλαβε ως προϊστάμενος  Ποιοτικού Ελέγχου στη Διεύθυνση Αγορών της ΑΒ Βασιλόπουλος. Το 2000 προήχθη σε Διευθυντή της Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων. Τον Φεβρουάριο 2012 αναλαμβάνει τον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού και Αειφορίας για τη Ευρώπη (SVP HR/-OD & Sustainability της Delhaize Ευρώπης).  Από την 1η Μαΐου 2014 ανέλαβε καθήκοντα Αντιπροέδρου και Γενικού Διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ινδονησία. (DG SVP & Chief Business Development Officer for Southeastern Europe (SEE) & Indonesia).

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθώς και μεταπτυχιακού διπλώματος Διοίκησης Επιχειρήσεων από την Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων.