AbZorba Games: Έσπασε το φράγμα των 2 εκατομμύριων downloads

AbZorba Games: Έσπασε το φράγμα των 2 εκατομμύριων downloads

O συνιδρυτής της ελληνικής εταιρείας στο social gaming industry, Μάνος Μοσχούς μιλάει στο FortuneGreece.com για τα επόμενα βήματα.

Αν η AdZorba ήταν παιχνίδι σε καζίνο το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ήταν slot machine σε κατάσταση jackpot με τα λαμπάκια να αναβοσβήνουν, τα καμπανάκια να χτυπούν δαιμονισμένα με τον ήχο τους να μπερδεύεται με αυτό τον ευχάριστα ενοχλητικό των κερμάτων που συσσωρεύονται στον συλλέκτη.

Οι Δημήτρης Τσίγκος, Andrew Hughes και Μάνος Μοσχούς, συνιδρυτές της AbZorba Games φαίνεται ότι χτύπησαν φλέβα χρυσού όταν λιγότερο από δύο χρόνια πριν αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια εφαρμογή live social multiplayer παιχνιδιών. Χρειάστηκαν 15 μήνες για να βρεθεί το πρώτο εκατομμύριο χρηστών που κατέβασε και εγκατέστησε την εφαρμογή σε κινητά και tablets και μόλις επτά μήνες για το δεύτερο εκατομμύριο αυτές τις ημέρες.

 

 

Σύμφωνα με τον Τεχνικό Διευθυντή και συνιδρυτή της εταιρείας Μάνο Μοσχού η τάση δείχνει ότι μέχρι το τέλος του 2013, δηλαδή σε κάτι λιγότερο από τέσσερις μήνες, δεν αποκλείεται η εφαρμογή να έχει κατέβει από συνολικά 3 εκατομμύρια άτομα.

Διαβάστε ακόμη: BugSense: Η ελληνική startup που εξαγόρασε η Splunk Inc.

Όπως εξηγεί ο κ. Μοσχούς, η αύξηση αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πρόσφατη συνεργασία με την πλατφόρμα Tango μέσω της οποίας πολλαπλασιάζεται η πρόσβαση της σε χρήστες παγκοσμίως μίας και η Tango έχει περίπου 150 εκατ. χρήστες. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το 75% των παικτών των παιχνιδιών της AbZorba προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ αναλόγως το παιχνίδι επόμενες χώρες είναι η Ταϊλάνδη και η Ινδία ακολουθούμενες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το μέλλον προδιαγράφεται ακόμη πιο θετικό καθώς η πορεία αύξησης των εσόδων ξεπερνά κατά μέσο όρο το 20% μηνιαίως. Μάλιστα όπως αναφέρει ο κ. Μοσχούς υπήρξαν μήνες που τα έσοδα έτρεχαν με αύξηση της τάξης του 100% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Αυτή η αύξηση των εσόδων οδήγησε και στην γρήγορη κερδοφορία την οποία οι μέτοχοι δεν σκοπεύουν να καρπωθούν αλλά την επανεπενδύουν στην AbZorba σε εργαλεία marketing για την προσέλκυση νέων παικτών.

Τέλος το αμέσως επόμενο διάστημα εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί μία ακόμα στρατηγική συνεργασία σε επίπεδο b2b αυτή την φορά με αλυσίδα καταστημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίοι θα παρέχουν δώρα σε πελάτες τους μέσω voucher για παιχνίδια της AbZorba.