Αυτά είναι τα νέα χαρακτηριστικά των Samsung Galaxy S7 και S7 Edge

Αυτά είναι τα νέα χαρακτηριστικά των Samsung Galaxy S7 και S7 Edge
A Samsung Galaxy S6 Edge smartphone sits on display in the Samsung Electronics Co. pavilion at the Mobile World Congress in Barcelona, Spain, on Monday, March 2, 2015. The event, which generates several hundred million euros in revenue for the city of Barcelona each year, also means the world for a week turns its attention back to Europe for the latest in technology, despite a lagging ecosystem. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg via Getty Images

Τα δυο μοντέλα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά το Μάρτιο του 2016, υπό τη νέα ηγεσία του Dongjin Koh στο τμήμα κινητής τηλεφωνίας.

Τη Δευτέρα, η Wall Street Journal αποκάλυψε ορισμένα χαρακτηριστικά του νέου Samsung Galaxy S7. Τα δυο νέα μοντέλα, Galaxy S7 και S7 Edge αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά το Μάρτιο του 2016. Αναφορικά, τον περασμένο Μάρτιο η εταιρεία είχε ανακοινώσει το νέο της –τότε- μοντέλο Galaxy flagship, με αρκετά μικρή οθόνη σε σχέση με τα υπόλοιπα smartphones, ενώ το Galaxy S6 και το S6 Edge ανακοινώθηκαν επίσης το Μάρτιο του 2015 και κυκλοφόρησαν τον επόμενο μήνα.

Τώρα η Samsung εργάζεται προκειμένου να προσθέσει στα νέα της μοντέλα δυο επιπλέον χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα, η εταιρεία πρόκειται να προσθέσει μια «ευαίσθητη στην πίεση» οθόνη, παρόμοια με της Apple, με το χαρακτηριστικό 3D Touch που έχουν τα iPhone 6 και 6S. Με αυτήν τη νέα οθόνη, η συσκευή ανάλογα με την πίεση που θα δέχεται από τον χρήστη, θα λαμβάνει και κάποιες εντολές. Επί παραδείγματι, οι χρήστες των iPhone 6 και iPhone 6S μπορούν να δουν τα email τους πιέζοντας πιο δυνατά στο μήνυμα, αντί να «πατούν» πάνω στην ένδειξη του email.

Ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό του Galaxy S7 και S7 Edge είναι ότι υιοθετεί το USB Type-C. Χρησιμοποιώντας το νέο αυτό καλώδιο, οι χρήστες θα μπορούν να φορτίζουν, αλλά και να μεταφέρουν δεδομένα ταχύτερα. Μάλιστα, λέγεται ότι η πλήρης φόρτιση θα διαρκεί μόνο 30 λεπτά. Σημειώνεται ότι το Nexus της Google και το Mac Book της Apple χρησιμοποιούν ήδη το USB Type-C.

Το δημοσίευμα της WSJ υποστηρίζει ακόμη ότι η Samsung θα επαναφέρει και την επέκταση του χώρου αποθήκευσης, ένα χαρακτηριστικό που δεν είχαν τα προηγούμενα μοντέλα.

Το «retina scanner» έρχεται να προστεθεί στα νέα χαρακτηριστικά των μοντέλων S7 και S7 Edge. Πρόκειται για μια επιπλέον ασφάλεια στο ήδη υπάρχων fingerprint scanner (ιδιότητα που έχει το Samsung να ξεκλειδώνει με το αποτύπωμα του χρήστη), ενώ η εταιρεία έχει υποσχεθεί ότι θα βελτιώσει το χαμηλό φωτισμό της κάμερας στην επόμενη έκδοση smartphone.

Η Samsung προσφάτως προώθησε στη θέση του Προέδρου του τμήματος της κινητής τηλεφωνίας, τον Dongjin Koh. Συνεπώς τα μοντέλα S7 και S7 Edge θα είναι τα πρώτα που θα κυκλοφορήσουν υπό την ηγεσία του νέου Προέδρου.