Αυτά είναι τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Αυτά είναι τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Στην Αρτα και στην Α' Αθήνας υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Δημοσιοποιήθηκαν οι λίστες των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να είναι υποψήφιος στην Αρτα και στην Α’ Αθήνας.

Στην Α’ Αθήνας κατεβαίνουν επίσης -μεταξύ άλλων- η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Νίκος Βούτσης, η Μαρία Μπόλαρη και ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ο διευθυντής της «Αυγής» Νίκος Φίλης.

Στη Β’ Αθήνας η λίστα περιλαμβάνει τους Παναγιώτη Κουρουμπλή, Όλγα-Νάντια Βαλαβάνη, Γιάννη Δραγασάκη, Δημήτρη Στρατούλη, Βασιλική Κατριβάνου, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Στάθη Παναγούλη, Γιάννη Βαρουφάκη, Δημήτρη Βίτσα, Νίκο Χουντή, Νίκο Παππά, Οδυσσέα Βουδούρη, Ηλία Λιβάνη. κ.ά.

Στην Α’ Πειραιώς κατεβαίνει ο Θόδωρος Δρίτσας, στη Β’ Πειραιά η Ευγενία Βαμβακά, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ στο υπόλοιπο Αττικής ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο Νάσος Αθανασίου, ο Γιώργος Πάντζας κ.ά.

Στην Α΄Θεσσαλονίκης ο Τάσος Κουράκης, ο Γιάννης Αμανατίδης, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η Ιωάννα Γαϊτάνη, στη Β’ Θεσσαλονίκης η Λίτσα Αμμανατίδου, στην Πέλλα η Θεοδώρα Τζάκρη, στην Κοζάνη η Ραχήλ Μακρή, στη Λάρισα ο Δήμτρης Γελαλής, η Ηρώ Διώτη, στην Ημαθία ο Κώστας Λαπαβίτσας κ.ά.

Δείτε τη λίστα:syriza.pdf

Στο Ευρωκοινοβούλιο παραμένει ο Μανώλης Γλέζος

Ο Μανώλης Γλέζος με δήλωσή του καλεί τις Ελληνίδες και τους Έλληνες «να αναδείξουν κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζοντας όσους αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια για το καλό του λαού και της χώρας μας», ενώ ανακοινώνει την απόφασή του να παραμείνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Γλέζος υπενθυμίζει τη δήλωσή του παραμονές των ευρωεκλογών ότι , ότι όταν θα προκηρύσσονταν εθνικές εκλογές, θα ήθελε να παραιτηθεί από το Ευρωκοινοβούλιο, για να είναι και πάλι υποψήφιος. Ωστόσο, προσθέτει, «η πραγματικότητα, με υποχρεώνει να τροποποιήσω την επιθυμία μου, με την πεποίθηση ότι, παραμένοντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μπορώ να βοηθήσω πιο ουσιαστικά την αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Αυτή τη στιγμή, τονίζει ο κ. Γλέζος, «η δυνατότητα να αναπτυχθεί ένα ισχυρό κίνημα στήριξης των δίκαιων διεκδικήσεων της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας εμφανίζεται όσο ποτέ ισχυρή. Για τον λόγο αυτό, σημειώνει, για να αξιοποιήσω το ευοίωνο αυτό κλίμα,
παραμένω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.Παράλληλα, καλώ τους Έλληνες ψηφοφόρους να ενισχύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζοντας όλους εκείνους που αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια για το καλό του λαού και της χώρας μας, για να γκρεμίσουν το καθεστώς της υποταγής και να ανοίξουν το δρόμο στη λαϊκή κυριαρχία», επισημαίνει στη δήλωσή του ο Μανώλης Γλέζος.