Αυτή είναι η καλύτερη αεροπορική εταιρεία του κόσμου

Αυτή είναι η καλύτερη αεροπορική εταιρεία του κόσμου
epa06037634 Visitors tour Boeing 787 airplanes displayed on the opening day of the 52nd Paris Air Show held at Le Bourget, north of Paris, France, 19 June 2017. The 2017 International Paris Air Show runs from 23 to 25 June. EPA/IAN LANGSDON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο τίτλος παραμένει στις χώρες του Κόλπου.

 

Καλύτερη αεροπορική εταιρεία για το 2017 αναδείχθηκε η Qatar Airways, όπως ανακοινώθηκε στο Paris Air Show.

Η εταιρεία που καλύπτει Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία-Ειρηνικό, Βόρεια και Νότια Αμερική και Αφρική, τιμήθηκε στην διεθνή έκθεση, ενώ την περσινή χρονιά είχε λάβει τη δεύτερη θέση.

«Σε σχετικά μικρό χρόνο η Qatar Airways αναπτύχθηκε και εξαπλώθηκε σε περισσότερους από 140 προορισμούς σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που την ανέδειξαν στην καλύτερη αεροπορική εταιρεία του κόσμου», ανέφερε η ιστοσελίδα της Skytrax, η οποία απονέμει τα βραβεία.

Το βραβείο έρχεται σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για το Κατάρ, καθώς τις δύο τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται σε κατάσταση απομόνωσης από τις χώρες του Κόλπου με κατηγορίες για ενίσχυση της τρομοκρατίας.

Από τότε η κυβέρνηση του Κατάρ βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με τις γείτονες χώρες ούτως ώστε να καταφέρει να ξεπεράσει το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί εξαιτίας ενός άμεσου και ολικού εμπάργκο.

Στον διαγωνισμό διακρίθηκαν μετά την Qatar Airways, oι: Singapore, Cathay Pacific, Emirates, Etihad and Lufthansa.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Κατάρ έχει αναδειχθεί καλύτερη στον κόσμο και τις χρονιές 2011, 2012 και 2015.