Τα πιο ακριβοπληρωμένα «golden boys» του κόσμου των επενδύσεων

Τα πιο ακριβοπληρωμένα «golden boys» του κόσμου των επενδύσεων
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο καλύτερα αμειβόμενος επικεφαλής hedge fund έλαβε 25.000 φορές περισσότερα χρήματα από τον μέσο Αμερικανό εργάτη.

Το ποσό των 11,62 δισεκατομμυρίων δολαρίων έλαβαν συνολικά το 2014 οι καλύτερα αμειβόμενοι διευθυντές hedge fund, σύμφωνα με τους «New York Times». «Η επιρροή των ανδρών που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους διευθυντές hedge fund –γυναίκα δεν έχει εμφανιστεί ακόμη σε αυτή τη λίστα- εκτείνεται πέρα από τη «βιομηχανία» των αμοιβαίων κεφαλαίων, ακόμη και πέρα από τη Wall Street.

Αποτελούν πλέον λόμπι στην Ουάσιγκτον, κάνουν δωρεές σε πολιτικές εκστρατείες σε εθνικό επίπεδο και μπορούν να διαλέξουν συμβούλους μέσα από μια ομάδα πρώην κεντρικών τραπεζιτών.

Ο Kenneth C. Griffin της Citadel, λοιπόν, με έσοδα 1,3 δισεκατομμυρίου δολαρίων είναι ο καλύτερα αμειβόμενος διευθυντής hedge fund για το 2014. Ακολουθείται από τον James H. Simons της Renaissance Technologies, ο οποίος έλαβε το ποσό του 1,2 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Raymond Dalio της Bridgewater Associates, ο οποίος έλαβε 1.1 δισεκατομμύριο δολάρια και ο William A. Ackman της Pershing Square Capital Management, ο οποίος κέρδισε 950 εκατομμύρια δολάρια.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που το όνομα του Kenneth C. Griffin φιγουράρει στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, αν και είχε βρεθεί σε αυτή 13 φορές τα προηγούμενα χρόνια.

Οι δέκα καλύτερα αμειβόμενοι διευθυντές hedge fund: