Αυξημένες οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου Κορρές, το Α΄ εξάμηνο του 2013

Αυξημένες οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου Κορρές, το Α΄ εξάμηνο του 2013

Ισχυρή η παρουσία της εταιρείας στο εξωτερικό.

Με αύξηση του μεριδίου αγοράς, αύξηση των ενοποιημένων πωλήσεων, θετικές ταμειακές ροές και ενδυνάμωση της παρουσίας του στις αγορές προτεραιότητας του εξωτερικού, κλείνει το πρώτο εξάμηνο του 2013 για τον όμιλο Κορρές. Ειδικότερα, στις χώρες της Ευρώπης όπου επικεντρώνει το ενδιαφέρον του ο όμιλος –Γερμανία, Ρωσία, Αγγλία, Γαλλία και Σκανδιναβία– σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του 11%.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου, το πρώτο εξάμηνο του 2013, αυξήθηκαν 0,2%, στα 21,8 εκατ.ευρώ από 21,7 εκατ.ευρώ, αποτέλεσμα τόσο της θετικής πορείας των πωλήσεων της Κορρές ΑΕ στην Ελλάδα όσο και στις αγορές προτεραιότητας του εξωτερικού.

Τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων, (EBITDA), εάν αφαιρεθεί η επίπτωση εκτάκτου κόστους αναδιοργάνωσης, συμπεριλαμβανομένων και μη επαναλαμβανόμενων ενεργειών αναδιάρθρωσης των απαιτήσεων, στις οποίες προέβη ο όμιλος, δεδομένου του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος που προβλέπεται, ανήλθαν στα 4,5 εκατ.ευρώ, το πρώτο εξάμηνο του 2013, από 5,1 εκατ. ευρώ, το πρώτο εξάμηνο του 2012, εξαιτίας αυξημένων για το πρώτο εξάμηνο του έτους προωθητικών ενεργειών και του διαφορετικού μίγματος προϊόντων στα δύο εξάμηνα (διαφορετικός χρονισμός). Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων, (EBITDA) του ομίλου, μετά την αφαίρεση και του παραπάνω κόστους αναδιοργάνωσης, ανήλθαν στα 3 εκατ. ευρώ, το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Οι θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές ανήλθαν στα 1,9 εκατ. ευρώ από -0,7 εκατ. ευρώ, το πρώτο εξάμηνο του 2012, αποτέλεσμα των προσπαθειών της διοίκησης για μείωση του λειτουργικού κόστους και αποτελεσματικότερης διαχείρισης του κεφαλαίου κίνησης.

Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν στα -0,9 εκατ. ευρώ, το πρώτο εξάμηνο του 2013, από 1,4 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο διάστημα του 2012. Αν εξαιρεθεί η παραπάνω επιβάρυνση αναδιοργάνωσης, τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας θα αντιστοιχούσαν σε κέρδη 0,7 εκατ. ευρώ.

Στην Ελλάδα, ο όμιλος παρουσίασε αύξηση του μεριδίου αγοράς στο κανάλι του φαρμακείου. Η άνοδος αυτή ήταν αποτέλεσμα των στοχευμένων προωθητικών ενεργειών και της θετικής πορείας όλων των κατηγοριών προϊόντων, το δεύτερο τρίμηνο του 2013, με πρωταγωνιστές το πρόσωπο, τα αντηλιακά και το σώμα.