Αγωγή της Ελληνικός Χρυσός κατά του Πάνου Σκουρλέτη

Αγωγή της Ελληνικός Χρυσός κατά του Πάνου Σκουρλέτη

Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού ότι ο CEO της εταιρείας σόρταρε τις μετοχές της.

Την κατάθεση αγωγής για δυσφήμηση κατά του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, Πόλ Ράιτ, (Paul Wright) με αφορμή πρόσφατη συνέντευξη του υπουργού στο πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικός Χρυσός οι δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη αναφορικά με το πρόσωπο του κ. Wright, «είναι αβάσιμες και ψευδείς. Ο κ. Wright, τονίζεται στην ανακοίνωση, προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά του Υπουργού κ. Σκουρλέτη με την κατάθεση αγωγής για δυσφήμηση στα Ελληνικά δικαστήρια και το όποιο ποσό αποζημίωσης ήθελε επιδικαστεί, θα δωρηθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα».

Αναφορικά με την ανακοίνωση για την πρόθεση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Eldorado Gold Corporation Πολ Ράιτ, (Paul Wright), να καταθέσει αγωγή εναντίον του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, επισημαίνεται ότι όπως ο κ. Wright είναι ελεύθερος να ασκεί τα δικαιώματα που του παρέχει η ελληνική έννομη τάξη, έτσι και ο υπουργός έχει το δικαίωμα, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, να διατυπώνει πολιτικές εκτιμήσεις αλλά και την υποχρέωση να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον.

Αυτό επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αφορμή την ανακοίνωση, νωρίτερα, του κ. Wright ότι θα προχωρήσει σε κατάθεση αγωγής για δυσφήμιση κατά του κ. Σκουρλέτη ύστερα από την πρόσφατη συνέντευξη του υπουργού στο πρακτορείο Bloomberg.