Αλέξης Τσίπρας: Ό,τι απόθεμα έχουμε, θα το μοιράσουμε στους αδύναμους

Αλέξης Τσίπρας: Ό,τι απόθεμα έχουμε, θα το μοιράσουμε στους αδύναμους
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλά στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος του , Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016. Συνεδριάζει για δεύτερη ημέρα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό ξενοδοχείο με θέμα το δεύτερο συνέδριο του κόμματος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε σε ομιλία του στα Γιάννενα στον «μποναμά», την δίκαιη ανάπτυξη, τα fake news και τις εκλογές. 

O Αλέξης Τσίπρας μίλησε χθες στο Περιφερειακό Συνέδριο της Ηπείρου -το πέμπτο κατά σειρά μετά από αυτά της Δυτικής Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Κρήτης και της Θεσσαλίας, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον «μποναμά», την ανάπτυξη, τα fake news και τις εκλογές.

Στα πρώτα λεπτά της ομιλίας του αναφέρθηκε στις ψεύτικες ειδήσεις που, όπως είπε, σπέρνει η αντιπολίτευση και κυριαρχούν σε τμήμα των μέσων ενημέρωσης.

«Στην Ελλάδα δεν έχουμε πλέον μόνο τα fake news αλλά και τα desperate news, τις απελπισμένες ειδήσεις. Καταστροφολογία για όλα, που καταρρέει ακόμη και την επόμενη ημέρα και τότε ανακαλύπτουν χολέρες και πανούκλες στα νοσοκομεία. Υποδηλώνουν την απελπισία του παλιού συστήματος και των παρασιτικών του συμμάχων, που χάνουν καθημερινά την ελπίδα να εδραιωθεί ξανά. Τους επιστρέφουμε την απόγνωσή τους. Δεν θα ασχοληθούμε άλλο. Η δική μας πολιτική κοιτάζει μπροστά», δηλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, τόνισε ότι η χώρα ανακτά την εθνική της κυριαρχία και μπαίνει στην εποχή της δίκαιης ανάπτυξης, απαλλαγμένη από στρεβλώσεις και παθογένειες δεκαετιών.

«Καμιά μεταρρύθμιση δεν μπορεί να πετύχει, αν δεν έχει τη συναίνεση της κοινωνίας», σημείωσε και πρόσθεσε: «Εμείς πετύχαμε γιατί ήμασταν οι πρώτοι που επεδίωξαν συναινέσεις και είμαστε οι πρώτοι που πήγαμε σε εκλογές με τη συμφωνία στο τραπέζι».

Γι’ αυτό, συμπλήρωσε, «θα καλέσουμε τον λαό τον Σεπτέμβρη του 2019 να συγκρίνει πού ήταν η χώρα όταν παραλάβαμε και πού είναι τώρα. Ποιο ήταν το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και ποιο είναι τώρα».
Πριν περάσει στα τοπικά ζητήματα της Ηπείρου και παρουσιάσει δράσεις ή δεσμεύσεις, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης να διανείμει και φέτος στους πιο αδύναμους την υπεραπόδοση του πρωτογενούς πλεονάσματος.

«Ό,τι απόθεμα έχουμε θα το μοιράσουμε στους πιο αδύναμους όπως κάναμε και πέρυσι» ανέφερε. 

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για την «άνιση μάχη» που έδωσε και δίνει η κυβέρνησή του. Έστω κι έτσι, είπε, «δώσαμε έμφαση στο να βοηθήσουμε τους αδύναμους, πετύχαμε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι να έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία και 700.000 συμπολίτες μας να πάρουν επίδομα αλληλεγγύης».

Ακόμη επανέλαβε ότι «η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης θα γίνει», καθώς στα τέλη του 2018 θα έχουμε τον δημοσιονομικό χώρο για να ελαφρύνουμε τα μεσαία εισοδήματα.

Τέλος, ανακοίνωσε κατασκευή 400 χιλιομέτρων δικτύων φυσικού αερίου που θα καλύπτουν Γιάννενα – Άρτα – Πρέβεζα – Ηγουμενίτσα, καθώς και η δημιουργία Γεωπονικής Σχολής στην Άρτα.