Άλκης Δαυίδ στο Fortune: Έτσι θα «αναστήσω» τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της ιστορίας

Άλκης Δαυίδ στο Fortune: Έτσι θα «αναστήσω» τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της ιστορίας

O εκκεντρικός Έλληνας δισεκατομμυριούχος είναι αποφασισμένος να αλλάξει τον χώρο του θεάματος - Τα σχέδια του για δημόσια εγγραφή στο Χρηματιστήριο των ΗΠΑ. 

Ο Έλληνας δισεκατομμυριούχος είναι αποφασισμένος να αναδείξει τα ολογράμματα των celebrities σε βασικό πόλο έλξης για το Χόλιγουντ. Κληρονόμος του Ομίλου Λεβέντη – Δαυίδ, που δραστηριοποιείται στην εμφιάλωση της Coca-Cola, ο Alki David, όπως είναι παγκοσμίως γνωστός, αποφάσισε να τραβήξει τον δικό του ξεχωριστό και ιδιαίτερο δρόμο. Αν και είναι βασικός μέτοχος των εργοστασίων εμφιαλώσεως της Coca-Cola σε 28 χώρες, ο ίδιος εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν έχει καμία ανάμειξη με την επιχείρηση.

Με μακρά πορεία πλέον στον χώρο των Digital Media και του Entertainment, ξέρει να τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας και επιδιώκει να κάνει «disrupt» σε μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το νέο του concept περνάει μέσα από την εικονική πραγματικότητα και τα ολογράμματα και όπως ο ίδιος έχει δηλώσει θα τους «τρελάνει όλους πραγματικά».

Σε λιγότερο από ένα μήνα αναμένεται να εγκαινιάσει ένα θέατρο διαφορετικό από όσα έχουμε δει μέχρι τώρα. Σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες θα παρουσιάζονται υπέρ-ρεαλιστικά «κονσέρτα ολογραμμάτων» με ζωντανούς και πεθαμένους καλλιτέχνες, το «μέλλον της ζωντανής ψυχαγωγίας» όπως λέει ο ίδιος, κοιτώντας τη φωτισμένη με LED μαρκίζα που διαφημίζει το πρώτο show της αίθουσας – ένα αφιέρωμα στην Billie Holiday.

hologram usa

To Hologram USA Theater του Δαυίδ, στο κέντρο του πολυσύχναστου Hollywood Boulevard, είναι επιτέλους κοντά στο να γίνει πραγματικότητα και η 1η Νοεμβρίου, η ημερομηνία της πρεμιέρας, φτάνει όλο και πιο κοντά. Για ένα εισιτήριο 20 δολαρίων, οι επισκέπτες θα δουν καλλιτέχνες όπως οι Holiday, Jackie Wilson και Bernie Mac – οι οποίοι θα έχουν …αναστηθεί με την ίδια τεχνολογία που έφερε τον Tupac Shakur στην Coachella το 2012 και επέτρεψε στον …Michael Jackson να κάνει moonwalk στην τελετή απονομής των βραβείων 2014 Billboard Music Awards. Στα σχέδια περιλαμβάνεται επίσης ένα μιούζικαλ με τους Jackson 5 ως κινούμενα σχέδια, βραδιές stand-up comedy, προγράμματα για παιδιά, αγώνες MMA και ένα «freak show» με παρουσιαστή τον Ray J.

«Ναι είναι πραγματικά απίστευτο. Πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις. Μια εμπειρία που μπορεί να σου γυρίσει το μυαλό» μου αναφέρει στη συνομιλία μας.

Η ολογραφική ψυχαγωγία σε μια εταιρεία

Ο Άλκης Δαυίδ ίδρυσε την εταιρεία Hologram USA το 2014 και αγόρασε την πατέντα για την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για την «εμφάνιση» του Shakur στην Coachella. Από τότε έχει επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια – και έχει έρθει αντιμέτωπος με δεκάδες αγωγές – προσπαθώντας να κυριαρχήσει στον κλάδο της …ανάστασης πεθαμένων καλλιτεχνών.

Η εταιρεία του Δαυίδ έγινε viral πριν από δύο χρόνια, όταν μετέτρεψε τον αμφιλεγόμενο ράπερ Chief Keef σε ψηφιακό άβαταρ και τον μετέδωσε από το Beverly Hills σε ένα μουσικό φεστιβάλ στην Ινδιάνα για να παρακάμψει τα εντάλματα σύλληψης του Keef. Οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν να γίνει η μετάδοση αλλά το γεγονός εξασφάλισε τεράστια κάλυψη από τον τύπο, που ήταν ακριβώς ό,τι επιζητούσε ο Δαυίδ. Ο επιχειρηματίας λατρεύει να προσελκύει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, στα οποία δραστηριοποιείται και ο ίδιος, καθώς είναι ιδιοκτήτης του FilmOn, του μεγαλύτερου live TV και video on demand website, πρωτοποριακού για την εποχή του, καθώς προέβλεψε την τάση που κυριαρχεί σήμερα πριν από μία δεκαετία σχεδόν.

Όλες οι εταιρείες του βρίσκονται κάτω από την «ομπρέλα» της μαμάς – εταιρείας FOTV Media Networks, για την οποία πρόσφατα ο γνωστός επιχειρηματίας σχεδίαζε να προχωρήσει σε δημόσια εγγραφή στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Πλέον όπως δηλώνει στο FortuneGreece.com, η εγγραφή αυτή δεν προχώρησε καθώς θα επιδιώξει να εισάγει στο Χρηματιστήριο αρχικά ξεχωριστά την Hologram USA σαν spin off εταιρεία, καθώς η πορεία της μέχρι στιγμής είναι πολύ δυναμική με έσοδα περίπου 35 εκατ. δολάρια για το 2016.

«Η νέα δημόσια εγγραφή με την ενδεικτική ονομασία HOLO θα γίνει στον Nasdaq και θα αφορά τις δραστηριότητες της Hologram USA. Η προσφορά θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, ώστε να δημιουργήσουμε ενδιαφέρον για την εγγραφή τον Ιανουάριο. Η διαδικασία εγγραφής μέσω του «Regulation A» δημιουργεί ασφάλεια στο επενδυτικό κοινό και στόχος μας είναι να συγκεντρώσουμε 100 εκατ. δολάρια για κεφαλαιοποίηση 300 εκατ. δολαρίων. Η ιδέα είναι ότι τους επόμενους 18 μήνες η εταιρεία θα έχει αξία πάνω από ένα δισ. δολάρια» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος δεν δείχνει να φοβάται τον ανταγωνισμό, αναφέρει ότι έχει κατοχυρώσει τη συγκεκριμένη πατέντα και μάλιστα τονίζει ότι όποιος προσπαθήσει να κάνει κάτι αντίστοιχο θα «τον βρει μπροστά του στα δικαστήρια και θα χάσει, όπως συνέβη με τις Fox TV και Curwue de Soleil.

«Τα χρήματα από τη δημόσια εγγραφή θα τα ξοδέψουμε για να ανοίξουμε περισσότερα θέατρα σε τοποθεσίες της Universal Studio και σε δρόμους με μεγάλη κίνηση. Μέχρι τον επόμενο χρόνο θέλω να βρισκόμαστε σε περισσότερες από 150 τοποθεσίες. Αν το καταφέρουμε οι συνολικές πωλήσεις της Hologram και της FilmOn μπορεί να αγγίξουν ακόμα και το 1 δις. δολάρια τον χρόνο» καταλήγει.