Αλλαγές στη μόδα λόγω… iPhone

Αλλαγές στη μόδα λόγω… iPhone

Οι νέες συσκευές επαναπροσδιορίζουν την γυναικεία και ανδρική ένδυση.

Η μόδα αλλάζει και κάνει κύκλους. Είτε μιλάμε για ρούχα είτε για… κινητά. Θυμηθείτε πως τα πρώτα χρόνια που εμφανίστηκαν οι συσκευές ήταν ογκώδεις. Σταδιακά μίκραιναν, μίκραιναν κι άλλα ώσπου μετά βίας χωρούσαν τα δάχτυλα στο πληκτρολόγιο. Σήμερα τα κινητά «επανήλθαν» στην αρχική τους μεγάλη μορφή.

Οι μεγαλύτερες εταιρείες διαθέτουν οθόνες 5 και 6 ιντσών, ενώ η Apple παρουσίασε πρόσφατα το νέο της Phablet – κάτι μεταξύ κινητού και tablet δηλαδή.

Όσο, λοιπόν, οι οθόνες μεγαλώνουν γεννάται ένα ερώτημα: Πως θα χωρέσουν στις τσέπες των ρούχων, σε περίπτωση που κάποιος δεν θέλει να κουβαλήσει τσάντα;

Μπορεί να ακούγεται για μια «χαζή» ερώτηση, η οποία όμως είναι ικανή να αλλάξει τη μόδα.

Έτσι, μεγάλες εταιρείες, ήδη σκέφτονται πως θα προσαρμόσουν τα ρούχα τους. Το Mashable έκανε μια εκτενή έρευνα για το πώς οι εταιρείες ένδυσης θα ανταποκριθούν στην ανάγκη για άνετα ρούχα.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας American Eagle δήλωσε πως οι αντρικές τσέπες των παντελονιών μπορούν να «υποστηρίξουν» το μεγάλο μέγεθος του κινητού, ενώ οι γυναικείες είναι σε διαδικασία εκτίμησης. Ο Jonathan Cheung της Levi’s δήλωσε πως στόχος της εταιρείας είναι να σχεδιάζουν ρούχα που θα κάνουν πιο εύκολη την ζωή των ανθρώπων.

Η αμερικανική εταιρεία αντρικών ρούχων L.L. Bean χρησιμοποιεί ήδη συσκευές iPhone και Samsung όταν προβάρουν τα ρούχα τους για να βεβαιωθούν πως οι πελάτες τους θα μπορούν να κουβαλούν το κινητό τους, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος τους. Με τη σειρά του, ο υπεύθυνος του γυναικείου τμήματος της J. Crew, Tom Mora, δήλωσε πως κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού των κομματιών λαμβάνεται υπ’ όψιν κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής των ανθρώπων και η χρήση του κινητού δεν αποτελεί εξαίρεση.

Τέλος η σχεδιάστρια των Lee Jeans, Whitney Neary δήλωσε πως η προσαρμογή των ρούχων τους ξεκίνησε ήδη μόλις παρουσιάστηκαν τα νέα κινητά της Apple. «Η λειτουργικότητας των ενδυμάτων μας είναι κάτι που μας απασχολεί διαρκώς, και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε παράλληλα κάτι κολακευτικό».

Στον «αγώνα» των εταιρειών που προσαρμόζουν τα ρούχα τους, μπαίνουν και νέες εταιρείες όπως η I/O Denim που ξεκίνησε τη δική της καμπάνια χρηματοδότησης στο Kickstarter για τη δημιουργία ενός ανδρικού τζιν με τσέπες στο πλάι για εύκολη μεταφορά του κινητού.

Διαβάστε ακόμα:

iPhone 6 που λυγίζουν;