Αμετακίνητος ο Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος

Αμετακίνητος ο Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος
epa05603495 German Federal Minister of Finance Wolfgang Schaeuble arrives for the weekly federal cabinet meeting at the chancellery in Berlin, Germany, 26 October 2016. EPA/MICHAEL KAPPELER

Καμία συζήτηση για μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα πριν το τέλος του προγράμματος, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Δεν θα υπάρξει συζήτηση για μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος, δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Σχολιάζοντας το ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και τις διαφωνίες του όσον αφορά το ζήτημα του ελληνικού χρέους, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η απόφαση της γερμανικής ομοσπονδιακής βουλής για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα παραμένει. «Τίποτε δεν έχει αλλάξει», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας, επίσης, τηνς τρέχουσα νομισματική πολιτική ο Σόιμπλε δήλωσε ότι η αύξηση του πληθωρισμού δημιουργεί την ανάγκη για περαιτέρω συζήτηση στο Eurogroup.

Διαβάστε ακόμη:

Σόιμπλε υπό…πίεση για το ελληνικό χρέος

Σε γραμμή Σόιμπλε ο Ντάισελμπλουμ για το ελληνικό χρέος