Η Αμφίπολη είναι το πρώτο βήμα για την ανάδειξη του πολιτισμού μας

Η Αμφίπολη είναι το πρώτο βήμα για την ανάδειξη του πολιτισμού μας

Ο υπουργός Πολιτισμού μίλησε με αφορμή τις ανασκαφές στην Αμφίπολη και την αξιοποίηση του πολιτιστικού μας πλούτου. 

O υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA με αφορμή την ανασκαφή στην Αρχαία Αμφίπολη υπογράμμισε την ανάγκη  να αξιοποιηθεί περισσότερο ο ελληνικός πολιτισμός ώστε η χώρα να κερδίσει ξανά και μέσω αυτού τη θέση που της αξίζει.

«Νομίζω ότι με αφορμή αυτή την εξέλιξη και την έκρηξη ενδιαφέροντος -και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό- για το μνημείο αυτό το μοναδικό, αξίζει να σκεφτούμε πάλι το θέμα της ανάδειξης του πολιτισμού μας, το θέμα της περηφάνιας που μας προκαλεί ο πολιτισμός μας και το θέμα της προστασίας του σε συνδυασμό με την αξιοποίησή του, περισσότερο από ο,τι μέχρι σήμερα, ώστε η Ελλάδα να ξανακερδίσει μέσω και του πολιτισμού της τη θέση που της αξίζει» σημείωσε ο υπουργός.

Ο κ. Τασούλας, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι βρέθηκαν τμήματα των κομματιών των φτερών που λείπουν από το σώμα των σφιγγών και προκύπτει, όπως σημείωσε, ότι επιτρέπεται η πλήρης αποκατάστασή τους. Είπε, επίσης, ότι οι ανασκαφικές εργασίες προχωρούν κανονικά και ενδεχομένως χρειαστούν δύο ή και περισσότερες εβδομάδες πριν από την εξαγωγή οριστικών συμπερασμάτων, καθώς, όπως επισήμανε, στην αρχαιολογία μετρούν μόνο τα γεγονότα και όχι οι εικασίες.

«Οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά. Όπως ανακοινώσαμε χθες αποκαλύφθηκαν οι σφίγγες και σήμερα όλοι μπορούν να τις θαυμάσουν. Γιατί το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα και τις φωτογραφίες, πρώτη φορά τις βλέπουμε ελεύθερες από οπτικά εμπόδια που υπήρχαν μέχρι χθες» ανέφερε.

Τέλος, ο υπουργός υπογράμμισε τη σημασία των παράλληλων αρχαιολογικών ερευνών, στον Αργολικό Κόλπο και στο Δεσποτικό, δυτικά της Αντίπαρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

Τα νέα δεδομένα από τις ανασκαφές στην Αμφίπολη