Η Αθήνα γιορτάζει τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Η Αθήνα γιορτάζει τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Δείτε τις εκδηλώσεις που θα γίνουν ένεκεν του εορτασμού των βιβλίων.

Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο Ισπανός συγγραφέας του Δον Κιχώτη Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σέξπιρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου για να «τιμήσει τα βιβλία και τους συγγραφείς και να ενθαρρύνει το κοινό, ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, να ανακαλύψουν την απόλαυση της ανάγνωσης και να ανανεώσουν τον σεβασμό προς την αναντικατάστατη προσφορά όσων εργάστηκαν για την κοινωνική και την πολιτισμική πρόοδο της ανθρωπότητας».

Οι ρίζες αυτής της παγκόσμιας γιορτής του βιβλίου βρίσκονται στην Καταλονία στην Ισπανία, όπου στις 23 Απριλίου, γιορτή του Αγίου Γεωργίου, οι βιβλιοπώλες χαρίζουν ένα τριαντάφυλλο σε κάθε πελάτη που αγοράζει ένα βιβλίο.

Η Αθήνα δε θα μπορούσε να μη συμμετάσχει στους εορτασμούς αυτούς, διοργανώνοντας δύο εκδηλώσεις που θα σας ταξιδέψουν.

Poems ‘n crimes των Εκδόσεων Γαβριηλίδης
Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι στις 20.30

Το πολιτιστικό περιοδικό Sol Latino, το Abanico και οι εκδόσεις Γαβριηλίδης για τέταρτη συνεχή χρονιά γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στο Poems & Crimes των εκδόσεων Γαβριηλίδης. Φέτος, σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Μεξικό στην Ελλάδα, τιμούμε τον νομπελίστα Μεξικανό ποιητή Οκτάβιο Πας.

Η γιορτή υπόσχεται μια ευχάριστη βραδιά:
– «23 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου». Εισαγωγή από τον Pere Romero Puig
Ανάγνωση αποσπασμάτων του έργου του στα ελληνικά και στα ισπανικά, από διπλωμάτες, καθηγητές, ηθοποιούς, συγγραφείς και φίλους της ιβηροαμερικανικής λογοτεχνίας και τέλος θα υπάρχει μουσική από DJ.

 

IANOS
Σταδίου 24, Αθήνα στις 20.30

O IANOS γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και πραγματοποιεί εκδήλωση με τίτλο Συναντήσεις –Μνήμες Οδυσσέα Ελύτη, Νίκου Καρούζου, Αιμιλίου Έδεν. Ο Αιμίλιος Έδεν έρχεται στον ΙΑΝΟ για να παρουσιάσει μέσα από την προσωπική του ποιητική συλλογή την φιλία και συνεργασία του με τον Οδυσσέα Ελύτη και τον Νίκο Καρούζο.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι:

Νίκος Κούνδουρος σκηνοθέτης
Σπύρος Φωκάς ηθοποιός
Φράγκος Φραγκούλης Στρατηγός Α/ Γ.Ε.Σ.
Απαγγελία: Αιμίλιος Έδεν
Τραγούδι- Άρπα: Αναστασία Έδεν
Μουσική: Γεώργιος Γρηγοράκος

Διαβάστε ακόμα:

Τα δέκα βιβλία που άλλαξαν τον κόσμο

Τα δέκα ομορφότερα βιβλιοπωλεία στον κόσμο

H ατζέντα της εβδομάδας