Audi: Καταγγελίες για παράνομο λογισμικό στα αυτοκίνητα της

Audi: Καταγγελίες για παράνομο λογισμικό στα αυτοκίνητα της
Photo:

Στο μικροσκόπιο της ΕΕ η αυτοκινητοβιομηχανία.

Άλλη μια είδηση για παράνομο λογισμικό σε αυτοκίνητα έρχεται να ταράξει τα νερά. Σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το MarketWatch η αρμόδια αρχή California Air Resources Board (CARB) ανακάλυψε σε όχημα της Audi λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε για να χειραγωγήσει τις δοκιμές και να δείξει συμμόρφωση βάσει των προτύπων και ορίων.

Η είδηση για συνέχιση της παρανομίας, ένα χρόνο αφότου οι αμερικανικές αρχές αποκάλυψαν τη χειραγώγηση των δοκιμών από τη Volkswagen για περισσότερο από μία δεκαετία, έχει θορυβήσει τις ρυθμιστικές αρχές σε Βερολίνο και Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές αναμένεται να πιέσουν τις αντίστοιχες αμερικανικές αρμόδιες αρχές, προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με τα ρεπορτάζ  που αναφέρουν ότι αξιωματούχοι της Καλιφόρνια «έπιασαν» τη μονάδα της Volkswagen, Audi, να χειραγωγεί νέο γύρο δοκιμών εκπομπών ρύπων

Ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Alexander Dobrindt διέταξε την αρμόδια αρχή KBA να έρθει σε επαφή με την CARB και να διασφαλίσει ότι θα «λάβει πληροφορίες επάνω στο θέμα και, σε επόμενο βήμα, να κάνει τη δική της αξιολόγηση», ανέφερε εκπρόσωπος του Υπουργείου.

Στις Βρυξέλλες, η Elzbieta Bienkowska, η Ευρωπαία επίτροπος για τις αγορές και τις υπηρεσίες, επίσης ενημερώθηκε για τους ισχυρισμούς από τα μέσα ενημέρωσης. «Η Κομισιόν θα έρθει σε επαφή με την CARB για περισσότερες πληροφορίες», ανέφερε το γραφείο της σε γραπτή του ανακοίνωση.

Να σημειωθεί πώς κανένας εκπρόσωπος της Audi δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες.