Αφιέρωμα: Best Workplaces στην Ελλάδα

Αφιέρωμα: Best Workplaces στην Ελλάδα

Ποιες εταιρείες ξεχώρισαν, ποιες είναι οι τρεις κορυφαίες στον τομέα τους.

 

Το εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον δεν είναι μία λίστα από προγράμματα και παροχές. Σύμφωνα με τις αξίες και το σκεπτικό του οργανισμού Great Place to Work, η λέξη κλειδί είναι η εμπιστοσύνη μεταξύ εργαζομένων και των διευθυντών τους.

Από την οπτική γωνία των εργαζομένων, εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον είναι αυτό στο οποίο εμπιστεύονται τους ανθρώπους για τους οποίους εργάζονται, αισθάνονται υπερήφανοι γι’ αυτό που κάνουν και απολαμβάνουν τη συνεργασία με τους συναδέλφους τους.

Από την οπτική γωνία των διευθυντών, εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον είναι αυτό στο οποίο επιτυγχάνουν τους επιχειρηματικούς τους στόχους με εργαζόμενους που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και με τους οποίους συνεργάζονται ως ομάδα/οικογένεια σε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης.

Μία επιχείρηση που αποκτά εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον έχει πολλές περισσότερες πιθανότητες να γίνει πιο αποδοτική και επιτυχημένη.

Επικεφαλής επιχειρήσεων, ακαδημαϊκοί και αναλυτές βασίζονται στα νούμερα και τα αποτελέσματα του Great Place to Work για να θέσουν τις βάσεις για τον ορισμό του Εξαιρετικού Εργασιακού Περιβάλλοντος. Στην ετήσια έρευνά του συλλέγονται απαντήσεις από περισσότερους από 10 εκατ. εργαζόμενους σε 50 χώρες, που αντιπροσωπεύουν περί τους 6.000 οργανισμούς ποικίλων μεγεθών, κλάδων και δομών. Τα στοιχεία αυτά -από την έρευνα Trust Index και Culture Audit– δημιουργούν τη βάση της μεθοδολογίας που το Great Place to Work χρησιμοποιεί για να συμβουλεύσει και να εκπαιδεύσει επιχειρήσεις στο να αποκτήσουν ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον.

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2013 απονεμήθηκαν τα βραβεία «Best Workplaces» στις 25 επιχειρήσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα για το 2013. Σύμφωνα με την έρευνα του Great Place to Work, οι επιχειρήσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα είναι:

250+ εργαζόμενοι
  1. Elais-Unilever Hellas
  2. YGEIA Hospital
  3. Αθηναϊκή Ζυθοποιία
  4. Papastratos AVES
  5. PepsiCo – Tasty Foods
  6. Costa Navarino
  7. Diamantis Masoutis S.A. Supermarkets
  8. Teleperformance Hellas
  9. Novartis Hellas
  10. Pharmathen
50-250 Εργαζόμενοι
  1. Microsoft Hellas
  2. British American Tobacco Hellas
  3. Melissa Kikizas
  4. Roche Hellas
  5. MARS Hellas
  6. SCA Hygiene Products
  7. Genesis Pharma
  8. General Mills
  9. General Electric (GE)
  10. DIAGEO Hellas

Διαβάστε: Το πρωτοποριακό μοντέλο εργασίας της Microsoft Hellas

20-49 Εργαζόμενοι
  1. SAS Institute
  2. Randstad
  3. Sprint Integrated Communications
  4. ActionAid Hellas
  5. Royal Canin Hellas

Σημ: Η αξιολόγηση και βράβευση των εταιρειών έγινε για 11η συνεχή χρονιά βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας Best Workplaces, της μεγαλύτερης έρευνας αξιολόγησης του εργασιακού περιβάλλοντος των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, η οποία διεξάγεται σε ετήσια βάση από το Great Place to Work® Institute Hellas με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School.

Περισσότερα για τη μεθοδολογία της έρευνας και το θεμελιώδες μοντέλο μέτρησης των παραμέτρων στο www.greatplacetowork.gr