Bίντεο: Σκηνές εμφυλίου στην Ουκρανία- Άγρια επίθεση σε φιλορώσο βουλευτή

Bίντεο: Σκηνές εμφυλίου στην Ουκρανία- Άγρια επίθεση σε φιλορώσο βουλευτή

Η Ρωσία καλεί τον ΟΗΕ να καταδικάσει τις επιθέσεις από τις ουκρανικές αρχές στην ανατολική Ουκρανία.

Σειρήνες εμφυλίου στην Ουκρανία, με τις συγκρούσεις ανάμεσα στις ουκρανικές αρχές και τους φιλορώσους να συνεχίζονται. Βίντεο του πρακτορείου Reuters δείχνει επίθεση από μαινόμενο πλήθος αντιρώσων Ουκρανών εναντίον Ουκρανού κυβερνητικού βουλευτή, ο οποίος είναι και υποψήφιος πρόεδρος. Ο λόγος για τον Όλεγκ Τσάριοβ, ο οποίος σε τηλεοπτική του εμφάνιση στην ουκρανική τηλεόραση, τάχθηκε υπέρ της επέμβασης των ρωσικών στρατευμάτων στην Ανατολική Ουκρανία.

Ο Τσάριοβ είναι γνωστός για τις ριζοσπαστικές φιλορωσικές απόψεις του και έχει υποστηρίξει την προσάρτηση της Ουκρανίας στη Μόσχα.  Ο ίδιος πάντως φάνηκε να μην πτοείται από την επίθεση σε βάρος του και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση της προεδρίας.

Δείτε το βίντεο:

Στο μεταξύ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνομιλία του σήμερα με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν, κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη και τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσουν τη χρήση βίας από τις ουκρανικές αρχές στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξης του προέδρου της Ρωσίας με τον ΓΓ του ΟΗΕ, ο Πούτιν «τόνισε ότι η Ρωσία αναμένει μια σαφή καταδίκη, από μέρους των Ηνωμένων Εθνών και της διεθνούς κοινότητα, αυτών των αντισυνταγματικών ενεργειών», ανέφερε η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Η απάντηση των ΗΠΑ
Οι ενέργειες της Ουκρανίας εναντίον των φιλορώσων μαχητών στις ανατολικές περιοχές της χώρας ήταν επιβεβλημένες λόγω της απειλής για το νόμο και την τάξη στην χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος. «Η ουκρανική κυβέρνηση έχει την ευθύνη να τηρεί το νόμο και την τάξη και αυτές οι προκλήσεις στην ανατολική Ουκρανία δημιουργούν μια κατάσταση στην οποία η κυβέρνηση οφείλει να αντιδράσει» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι αρχές του Κιέβου βρίσκονται σε μια «ανυπόφορη» κατάσταση όσον αφορά τις εξεγέρσεις των αυτονομιστών, ενώ έκρινε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των φιλορώσων μαχητών είναι «περιορισμένης κλίμακας».

Οι ΗΠΑ «εξετάζουν σοβαρά» την επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας αλλά δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο να παράσχουν θανατηφόρα βοήθεια στην Ουκρανία, ανέφερε ο ίδιος.

Διαβάστε ακόμη: 

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν αεροδρόμιο – 4 νεκροί στο Ντονέτσκ