BlueGrowth: Μια ελληνική πρωτοβουλία στις καλύτερες του κόσμου

BlueGrowth: Μια ελληνική πρωτοβουλία στις καλύτερες του κόσμου

Ξεκίνησε από τον δήμο Πειραιά και έχει στόχο την καθοδήγηση της νεοφυούς θαλάσσιας επιχειρηματικότητας.

Ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες του κόσμου βρίσκεται η ελληνική πρωτοβουλία «BlueGrowth» που ξεκίνησε από τον δήμο Πειραιά και έχει ως στόχο την στήριξη, προβολή και καθοδήγηση της νεοφυούς θαλάσσιας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Η διάκριση του «BlueGrowth» που πλέον αποτελεί θεσμό, σύμφωνα με τον δήμο Πειραιά, είναι πολύ σημαντική καθώς επικεντρώνεται στη βιώσιμη «γαλάζια» ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και στις θεσμικές παρεμβάσεις σε τοπικό επίπεδο.

Το «BlueGrowth» στοχεύει στην παραγωγή ενός ισχυρού οικοσυστήματος, που θα προσελκύει χρηματοδοτήσεις και θέσεις εργασίας με επίκεντρο τη «γαλάζια» ανάπτυξη, ενώ κατευθύνει τους επίδοξους νέους επιχειρηματίες για «έξυπνες» λύσεις γύρω από τη θάλασσα.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του δήμου Πειραιά Πέτρος Κόκκαλης, σε σχετική δήλωση για τη συγκεκριμένη διάκριση, αναφέρθηκε στην αναγνωρισιμότητα του εγχειρήματος του «Bluegrowth» και της στήριξης του δήμου Πειραιά στην επιχειρηματικότητα από το διεθνές περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται ότι το «Bluegrowth» έχει πιστοποιηθεί από το αντίστοιχο ελληνικό, επιχειρηματικό και πολιτειακό οικοσύστημα, μετά την ολοκλήρωση δύο χρόνων λειτουργίας και οδεύοντας στον τρίτο.

«Η πρωτοποριακή αυτή διαδικασία καθιερώνει τον Πειραιά σε πρωτεύουσα της θαλάσσιας καινοτομίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκαλης, ο οποίος θα διεκδικήσει το βραβείο «Startup» Τοπικής Πολιτικής του Παγκόσμιου Δικτύου Επιχειρηματικότητας.

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη του Πέτρου Κόκκαλη για το BlueGrowth ΕΔΩ