«Χρυσό joystick» στο Grand Theft Auto 5

«Χρυσό joystick» στο Grand Theft Auto 5

Το αμφιλεγόμενο video game κέρδισε το κορυφαίο βραβείο του χώρου και μέσα σε τρεις μέρες από την κυκλοφορία του εισέπραξε ένα δισ. δολάρια.

Είναι ένα από τα πλέον σκληρά παιχνίδια στον κόσμο των video games. Παρόλα αυτά το έχουν αγαπήσει εκατομμύρια gamers, κι αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη επιβράβευση όλων. Το Grand Theft Auto 5 ψηφίστηκε από τον κόσμο ως το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς, στον διαγωνισμό Golden Joystick, στο Λονδίνο.

Η πλοκή του ξεδιπλώνεται στην φανταστική πόλη Los Santos, στην οποία ο παίκτης καλείται να χειριστεί έναν αντι-ήρωα του υποκόσμου, μέχρι το υψηλότερο σκαλί της τοπικής μαφίας.

Περισσότερα από 10 εκατομμύρια άτομα ψήφισαν τα αγαπημένα τους video games, καθιστώντας τα βραβεία Golden Joystick ως τη μεγαλύτερη διοργάνωση στον κόσμο για τον χώρο αυτό.

Ο διαγωνισμός μετρά πλέον 31 χρόνια ιστορίας, με αρχή του το μακρινό 1983. Τότε, το κοινό είχε τιμήσει με την ψήφο του το παιχνίδι Jet Pac, του ZX Spectrum. Άλλες εποχές, άλλες κονσόλες και φυσικά άλλες απαιτήσεις…

Διαβάστε ακόμη: Η Sony απολογείται στους δημιουργούς του Grand Theft Auto

Στον ίδιο διαγωνισμό βραβεία απέσπασαν το The Last of Us της Sony, ενώ ο άνθρωπος πίσω από τα παιχνίδια Bioshock και System Shoch 2, Ken Levine, πήρε το βραβείο για την προσφορά του στον χώρο των video games. Η ομάδα του World of Tanks τιμήθηκε με το βραβείο του καλύτερου Online παιχνιδιού.

Το Grande Theft Auto 5 κυκλοφόρησε μόλις τον προηγούμενο μήνα και χρειάστηκε τρεις μέρες για να φτάσει σε εισπράξεις το ένα δισεκατομμύριο δολάρια, καθιστώντας το ως το πλέον επιτυχημένο προϊόν gaming στην ιστορία.

Το επόμενο ραντεβού δόθηκε για τον διαγωνισμό Video Games Baftas, της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, στο οποίο όμως τους νικητές δεν αναδεικνύει το κοινό, αλλά μία ομάδα ειδικών του χώρου.