Cosco: O νέος προβλήτας ενισχύει τα έσοδα της στον Πειραιά

Cosco: O νέος προβλήτας ενισχύει τα έσοδα της στον Πειραιά

Αύξηση της τάξης του 5,4% για τα έσοδα της ΣΕΠ, θυγατρικής της Cosco στην Ελλάδα. 

Ενισχυμένα είναι τα έσοδα της ΣΕΠ, θυγατρικής της Cosco στην Ελλάδα, καθώς κατέγραψαν αύξηση 5,4% στο α’ εξάμηνο της χρονιάς. Συγκεκριμένα έφθασαν τα 54,8 εκατ. ευρώ από 52 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο του 2012.

Τον Ιούλιο, πρώτος πλήρης μήνας λειτουργίας του νέου προβλήτα, διακινήθηκαν συνολικά 205,6 χιλιάδες εμπορευματοκιβώτια, μια αύξηση της τάξεως του 23,6% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2012.

Στο εξάμηνο η εταιρεία διαχειρίστηκε 1,16 εκατ. εμπορευματοκιβώτια έναντι 1,05 εκατ. στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Από τις αρχές του χρόνου και μέχρι και τον Ιούλιο η ΣΕΠ διαχειρίστηκε 1,37 εκατ. εμπορευματοκιβώτια, έναντι 1,22 εκατ. εμπορευματοκιβωτίων στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2012.

Πόσο κινδυνεύει ο Πειραιάς από το λιώσιμο των πάγων;

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» η πεποίθηση της Cosco, αναφορικά με τις προοπτικές ενίσχυσης της δραστηριότητας των εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά, αποτυπώνεται και στην πίεση που ασκεί για την υλοποίηση νέας επένδυσης ύψους 226 εκατ. ευρώ για την επέκταση του προβλήματα ΙΙΙ προς τα δυτικά. Κάτι για το οποίο η κινεζική πλευρά ζητά την αναστολή καταβολής εγγυημένου ανταλλάγματος, δηλαδή το ελάχιστο ύψος ενοικίου προβλέπει η σύμβαση και υπολογίζεται σε περίπου 70 εκατ. ευρώ ετησίως – έως το 2025.