Δεκτή έγινε η παραίτηση του Νίκου Τόσκα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Δεκτή έγινε η παραίτηση του Νίκου Τόσκα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Meeting of the cabinet council, in the Greek Parliament, Athens, Greece on September 25, 2015. / Σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου, στη Βουλή, Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2015.

Μία εβδομάδα μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού - Στον Πάνο Σκουρλέτη περιέρχονται οι αρμοδιότητες.

Σε μία εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση σήμερα το απόγευμα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, και έκανε δεκτή την παραίτησή του.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τόσκας είχε θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού την περασμένη εβδομάδα, όταν και έγινε γνωστός ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς που έπληξε την 23η Ιουλίου την ανατολική Αττική.

«Οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατά το οποίο μου ανέθεσε κυβερνητικά καθήκοντα», δήλωσε ο Νίκος Τόσκας μετά την αποδοχή της παραίτησής του. «Η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω, κάτι το οποίο είχα δηλώσει και δημοσίως από την πρώτη στιγμή», τόνισε ο κ. Τόσκας σημειώνοντας: «Προσπάθησα σε όλη μου τη ζωή να προσφέρω στην υπεράσπιση και στην προστασία αυτού του τόπου και των πολιτών».

Παράλληλα, ο κ. Τόσκας ευχαρίστησε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τους εθελοντές οι οποίοι πάσχισαν με όλες τις δυνάμεις τους να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα και βοήθησαν ανθρώπους να σωθούν. «Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και ιδιαίτερα εκείνους που παρέμειναν δίπλα μου στα δύσκολα», κατέληξε ο κ. Τόσκας.

«Η γενναιότητα ενός στρατηγού δεν μετριέται μόνο την ώρα της μάχης αλλά και την ώρα του απολογισμού», ανέφερε ο πρωθυπουργός, ευχαριστώντας τον Νίκο Τόσκα για τις υπηρεσίες του, με ανάρτηση στο Twitter. «Ευχαριστώ θερμά τον Νίκο Τόσκα για την εντιμότητα και την αφοσίωση που επέδειξε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων που του ανέθεσα», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, τις αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού: 

«Ο Πρωθυπουργός είχε πριν από λίγο συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό για την Προστασία του Πολίτη, κο Νίκο Τόσκα.

Ο κος Τόσκας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης και με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επανήλθε στην παραίτηση που είχε καταθέσει στον Πρωθυπουργό την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του κου Τόσκα και τον ευχαρίστησε για την συνεργασία όλων των τελευταίων χρόνων.

Οι αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη περιέρχονται στον Υπουργό Εσωτερικών κο Πάνο Σκουρλέτη».

Δείτε ακόμη:

ΝΔ: Ερώτηση στη Βουλή για τα επιχειρησιακά λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία στο Μάτι

Αυξήθηκε κι άλλο ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές – Στους 92 οι νεκροί

Αστεροσκοπείο Αθηνών: Πλήρως καμένο το 70% των εκτάσεων στο Μάτι