Der Spiegel: Ο Τσίπρας απογοήτευσε την Μέρκελ

Der Spiegel: Ο Τσίπρας απογοήτευσε την Μέρκελ

«Η Γερμανίδα καγκελάριος γνωρίζει πως μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι αρνητική ακόμη και για την ίδια τη θητεία της».

Δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» αποκαλύπτει τις πρώτες αντιδράσεις της Άνγκελα Μέρκελ στην προκήρυξη δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το άρθρο, η Γερμανίδα καγκελάριος κατά την διάρκεια της κεντρικής επιτροπής του κόμματος CDU σε μία κλειστή και εμπιστευτική συζήτηση, εμφανίστηκε ιδιαιτέρως εκνευρισμένη από τις εξελίξεις και την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Η Άνγκελα Μέρκελ γνωρίζει ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι ένα αρνητικό σημείο καμπής όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά και για τη θητεία της ως καγκελαρίου. Στην αρχή μίλησε πίσω από κλειστές πόρτες και δύο ώρες αργότερα δημόσια. Μίλησε για αλληλεγγύη και για σταθερότητα, οι οποίες, όπως σημείωσε, η μία πάει μαζί με την άλλη», αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει:

«Για τους Έλληνες η πόρτα της Ευρώπης παραμένει φυσικά ανοικτή. Αλλά αυτό προφανώς δεν ισχύει πλέον για τον Τσίπρα και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Με αυτή την κυβέρνηση η Ελλάδα δεν θέλει να τηρεί τις αρχές της Ευρώπης», φέρεται να είπε η Γερμανίδα καγκελάριος και προσέθεσε, σύμφωνα με το περιοδικό: «Η κυβέρνηση αυτή παραβιάζει τις θεμελιώδεις αρχές της συνεργασίας».