«Δύο ώρες συνομιλιών και μετά … καληνύχτα»

«Δύο ώρες συνομιλιών και μετά … καληνύχτα»

«Καμία πρόοδος στη Ρίγα», σημειώνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου τίθεται η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τη Γερμανίδα καγκελάριο, ‘Ανγκελα Μέρκελ, και τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, το βράδυ της Πέμπτης στη Ρίγα.

«Καμία πρόοδος στη Ρίγα», είναι ο τίτλος της Frankfurter Allgemeine, στο ρεπορτάζ της οποίας αναφέρεται πως Ελλάδα, Γερμανία και Γαλλία δεν κατέληξαν σε συμφωνία για την επίλυση της κρίσης χρέους της Αθήνας. Σημειώνεται, μάλιστα, πως εξακολούθησαν να υπάρχουν οι ίδιες διαφωνίες.

«Ο Τσίπρας ελπίζει σε συμφωνία ήδη τον Μάιο», αναφέρει σε άρθρο της η Die Zeit, προσθέτοντας ωστόσο ότι πολύ μικρό μέρος του περιεχομένου της συζήτησης των τριών ηγετών έχει γίνει γνωστό. «Φιλική και εποικοδομητική», είναι ο τίτλος της Tagesschau για τη συνάντηση τονίζοντας πως δεν επετεύχθη κάποια σημαντική πρόοδος κατά τη χθεσινή συνάντηση.

Από την πλευρά της, η Handelsblatt έχει τον τίτλο «Δύο ώρες συνομιλιών και μετά “καληνύχτα”» σημειώνοντας πως δεν έγιναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους και πως η Άνγκελα Μέρκελ είπε στους δημοσιογράφους που την περίμεναν απλώς «καληνύχτα». Ο Γάλλος Πρόεδρος, πάντως, είχε προειδοποιήσει να μην υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες. Το αποφασιστικό νέο ραντεβού για το ελληνικό ζήτημα θα είναι η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο τέλος του μήνα ή στις αρχές Ιουνίου.