Δωρεάν WiFi σε 300 δήμους της χώρας

Δωρεάν WiFi σε 300 δήμους της χώρας
Photo:

Ξεκίνησε η διαδικασία για την ένταξη του προγράμματος στο ΕΣΠΑ.

Πιο κοντά από ποτέ φαίνεται το σενάριο του «Δωρεάν Ίντερνετ στη πόλη».

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» δημοσιοποίησε ανοικτή πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων και τεχνικού δελτίου για τη δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου δημόσιων σημείων ασύρματης και δωρεάν ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο (WiFi hotspots) με τη διαδικασία ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ.

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα προγράμματα ΕΣΠΑ, η αρμόδια Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έχει ήδη προχωρήσει τις διαδικασίες για τη σύνταξη του τεύχους προκήρυξης του έργου, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι μόλις υπάρξει το «πράσινο φως» για την ένταξη στο ΕΣΠΑ, θα γίνει και η προκήρυξή του, μειώνοντας έτσι το χρόνο που θα απαιτείτο αν οι ενέργειες δεν γίνονταν παράλληλα.

Ο στόχος είναι η παροχή δωρεάν ασύρματου Ιντερνετ (WiFi) σε 4.000 δημόσιους χώρους 302 δήμων της χώρας από τον ερχόμενο Νοέμβριο, με τον σχετικό προϋπολογισμό να ανέρχεται συνολικά στα 25 εκατ. ευρώ (είναι αυξημένος κατά 10 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αρχικό σχέδιο).

Το σχέδιο για την εξάπλωση του WiFi, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την ενεργοποίηση σε πρώτη φάση 15.000 σημείων πρόσβασης (access point) σε 4.000 κοινόχρηστους χώρους δήμων (σε πλατείες, πεζοδρόμους, παιδικές χαρές, δημοτικές βιβλιοθήκες, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, αθλητικές εγκαταστάσεις, λιμάνια κ.ά.).

Αργότερα, προβλέπεται η επέκταση του WiFi σε χώρους μεγάλης έκτασης (χώροι συνάθροισης κοινού, χώροι αναμονής-μετακίνησης επιβατών, χώροι εκδηλώσεων ή τουριστικού ενδιαφέροντος κ.λ.π.).

Διαβάστε ακόμα:

Η Singapore Airlines επιστρέφει δυναμικά στην Ελλάδα

Έρχεται το υποβρύχιο Wi-Fi

Σε ποια διεθνή αεροδρόμια θα βρείτε δωρεάν Wi-Fi