Eίσαι ελεύθερος επαγγελματίας; Πλήρωσε ακόμα 100 ευρώ τουλάχιστον

Eίσαι ελεύθερος επαγγελματίας; Πλήρωσε ακόμα 100 ευρώ τουλάχιστον

Ακόμη ένα χαράτσι για τους ελεύθερους επαγγελματίες μελετάει η κυβέρνηση.

Μια νέα οικονομική εισφορά, η οποία θα κυμαίνεται στα 100 ευρώ μηνιαίως καλούνται να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.  Το νέο «χαράτσι» που μελετάει η κυβέρνηση θα εισπράττεται μέσω των αποδείξεων και το προανήγγειλε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης για να σταθεί στα πόδια του ο ΟΑΕΕ.

Το ταμείο βρίσκεται κυριολεκτικά στο χείλος της χρεοκοπίας με έλλειμμα 530 εκατ. ευρώ για το 2015.  Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», οι εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα υπολογίζονται με κλιμακούμενα ποσοστά ανάλογα με το εισόδημα. Η καταβολή της εισφοράς θα τον διασφαλίζει με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ θα είναι το βασικό κομμάτι πάνω στο οποίο θα στηριχθεί ο υπολογισμός της σύνταξης.

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στο mega χθες ανέφερε και την εκδοχή για υπολογισμό των εισφορών ανάλογα με τον τζίρο.

Το σχέδιο σύμφωνα με την εφημερίδα προβλέπει την καθιέρωση μιας μίνιμουμ εισφοράς, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν θα υπερβαίνει τα 100 ευρώ το μήνα, και από εκεί και πάνω ο κάθε ασφαλισμένος θα πληρώνει την εισφορά που αντιστοιχεί στον τζίρο που πραγματοποιεί ή στα κέρδη που δηλώνει.