Εκτός της προεδρικής κούρσας στη Γαλλία ο Φρανσουά Ολάντ

Εκτός της προεδρικής κούρσας στη Γαλλία ο Φρανσουά Ολάντ
French President Francois Hollande gives a statement at the European Council headquarters in Brussels, June 26, 2015. Hollande said on Friday that an attack that morning in southeast France was of "a terrorist nature" and that a suspect had been arrested and identified. Two assailants rammed a car into the premises of a U.S. gas company in Saint-Quentin-Fallavier, southeast France on Friday, exploding gas containers. A decapitated head covered in Arab writing was found at the site. REUTERS/Yves Herman? TPX IMAGES OF THE DAY - RTX1HW7F Photo: REUTERS

Με διάγγελμά του ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του 2017.

Ο Σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2017.

Σε έκτακτο διάγγελμά του ο Γάλλος πρόεδρος ήταν εμφανώς συγκινημένος. Πριν ανακοινώσει την απόφασή του έκανε τον απολογισμό της προεδρικής του θητείας και δήλωσε ότι θα παραμείνει δραστήριος στη θέση του ως την λήξη της θητείας του που λήγει την προσεχή άνοιξη.

Ο Φρανσουά Ολάντ άσκησε σκληρή κριτική στην υποψήφιο της γαλλικής Δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν αλλά και στην ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν, χωρίς ωστόσο να ανοίξει τα χαρτιά του για το τι θα συμβεί στο εσωτερικό του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος που αναμένεται να κάνει προκριματικές εκλογές στο αμέσως επόμενο διάστημα για να χρίσει τον υποψήφιο πρόεδρο για τις προεδερικές εκλογές της άνοιξης του 2017.