Enterprise Greece: Ισχυρό ενδιαφέρον για την Ελλάδα από ξένους επενδυτές

Enterprise Greece: Ισχυρό ενδιαφέρον για την Ελλάδα από ξένους επενδυτές

Σύμφωνα με τον CEO της Enterprice Greece, οι εξαγωγές παρουσίασαν εντυπωσιακή αύξηση κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Σε 400 ανέρχονται τα σχέδια του αγροτοδιατροφικού τομέα που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η Enterprise Greece, η οποία ετοιμάζεται στο άμεσο μέλλον να κάνει μία δυναμική προσπάθεια εξεύρεσης επενδυτών από το εξωτερικό, όπως επισήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλός της, Βελισσάριος Δότσης από το βήμα του συνεδρίου του Economist που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, κάλεσε τους επιχειρηματίες του κλάδου να απευθυνθούν στην Enterprise Greece, η οποία αναλαμβάνει να τους υποστηρίξει στην αναζήτηση επενδυτικών κεφαλαίων από το εξωτερικό. Ακόμη επεσήμανε ότι η Enterprice Greece, συνεργαζόμενη και με τους ιδιώτες του κλάδου, θα συνθέσει στο επόμενο διάστημα το νέο εθνικό branding για τον αγροτοδιατροφικό τομέα.

Ο κ. Δότσης προσέθεσε παράλληλα ότι παρά το γεγονός ότι το προηγούμενο έτος καταγράφηκε μία μικρή πτώση, οι εξαγωγές παρουσίασαν εντυπωσιακή αύξηση κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, σε όγκο και αξία, ενώ στο 7μηνο του 2015 οι ελληνικές εξαγωγές παρουσίασαν αύξηση 12,3% (1.16 δισ. ευρώ) σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών).

Σύμφωνα με τον Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας, ο αγροτοδιατροφικός τομέας διαθέτει τεράστια αναπτυξιακή δυναμική και αποτελεί βασικό πυλώνα του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας που οφείλει να έχει ως επίκεντρό του τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Τέλος, σημείωσε ότι «ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα έχουν παρουσιάσει επιχειρήσεις αλλά και επενδυτικοί όμιλοι από βόρεια Αμερική, Κίνα, Ρωσία, αραβικές χώρες και βόρεια Ευρώπη, οι οποίοι επιθυμούν να εισέλθουν στην ελληνική αγορά ως στρατηγικοί επενδυτές σε ελληνικές επιχειρήσεις».